Siverek'te 10 bin fidan dikildi

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde “Geleceğe nefes ol” kampanyası kapsamında 10 bin fidan toprakla buluştu.

Siverek'te 10 bin fidan dikildi
11 Kasım 2019 - 13:54

Türkiye genelinde gerçekleştirilen fidan dikim töreni kapsamında Siverek Kent Ormanı’nda 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.


Siverek Vadisi TOKİ mevkiinde Siverek Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından yapılan organizasyonla 10 bin fidan toprakla buluşturuldu.


Siverek Kaymakamı Mustafa Çiftçiler, fidan dikim programı öncesinde yaptığı konuşmada programın tüm Türkiye'de yapıldığını belirtti.


Yurdun dört bir köşesinde 11 milyon fidanın toprakla buluşturulacağını dile getiren Çiftçiler, “Malumunuz sanayi arttıkça çevre sorunları da fazlalaşıyor. Yaşam alanları ve doğal hayat gittikçe kirleniyor. Burada yapacağımız çalışma ağaç dikme çalışması olarak değil bütün bir eko sistemin korunmasına katkı sağlayacak olan bir çalışma olarak değerlendirilmeli. Bu topraklar bizim yarınlarımıza borçlu olduğumuz topraklardır. Bu nedenle geleceğimizi düşünmek için geleceğimize nefes vermek için bugün alanlardayız. Bütün Siverek halkının burada olmasından çok büyük bir mutluluk duydum. Ayrıca bugün Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından ‘Milli Ağaçlandırma Günü’ olarak ilan edildi. Bundan sonra her yıl 11 Kasım’da daha da fazla ağaç dikerek güzel yurdumuzu yemyeşil bir coğrafyaya çevireceğiz. Bugün burada 10 bin ağaç toplamda ise 40 bin ağaç dikeceğiz. Sadece dikmek önemli değil, bu ağaçlar hepimize emanettir. Sık sık buraları ziyaret edeceğiz ve bu ağaçların sürdürülebilir bir şekilde geleceğe miras kalmasını sağlayacağız.” diye konuştu.


Kaymakam Çiftçiler’in konuşmasının ardından programa katılan binlerce vatandaş alanda fidan dikti. (İLKHA)

Bu haber 1879 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu