Siverek'te 15 Temmuz şehitleri unutulmadı

15 Temmuz şehidi Suat Aloğlu memleketi olan Siverek'te düzenlenen programda 15 Temmuz şehitleri hayırla anılırken, FETÖ'ye öfke vardı.

Siverek'te 15 Temmuz şehitleri unutulmadı
16 Temmuz 2023 - 12:19
Siverek Belediyesi ve Siverek Kaymakamlığınca 15 Temmuz Milli Birlik Günü yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Paşa Konağı yanında düzenlenen program Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, FETÖ’nün hain darbe kalkışmasının hafızalardaki tazeliğini koruduğunu ifade etti.

15 Temmuz gecesi ölüm kusan hainler karşısında milletin zaferle ayrıldığını dile getiren Çakmak, şunları söyledi:



"251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü yaşıyoruz"

"Bugün buraya Milletimizin demokrasi zaferini kutlamak; kalpleri iman ve ülke sevgisiyle dolu olarak vatan, millet, bayrak, istiklal ve diğer bütün mukaddes değerleri uğruna gözlerini kırpmadan 7 yıl önce bugün canlarını feda eden Aziz Şehitlerimizi bir kez daha yâd etmek ve kahraman gazilerimize şükranlarımızı sunmak üzere bir araya gelmiş bulunuyoruz. Bugün bir taraftan 251 vatandaşımızı bir gecede kaybetmenin hüznünü tekrar yaşarken diğer taraftan da dünyada eşine az rastlanır bir direnişe şahit olmanın gururunu yeniden yaşıyoruz.

O gün canlarını hiçe sayarak şehit olan kardeşlerimiz Türkiye Yüzyılının mihenk taşlarıdır. Hüzün ve gururun aynı anda yaşandığı bugünde tekrar ifade etmemiz gerekir ki hiçbir zafer altın tepside sunulmaz; tarihimiz boyunca kazandığımız her zaferin arkasında bir fedakârlık vardır.


"Milletimiz vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir"

Kurtuluş savaşımızda evladını koruyan örtüyü, ıslanıp bozulmasın diye top mermisinin üzerine örten, ağır kış şartlarında evladı ile birlikte donarak şehit olan Şerife Bacı’nın fedakârlığı milletimizin kanına işlemiş; aynı cesaret ve özveri örneği 15 Temmuz gecesi hain darbe girişimine karşı da gösterilmiştir. FETÖ’nün ölüm kusan silahları karşısında milletimiz canından; kimi zaman canından daha çok değer verdiği evlatlarından vazgeçmiş ancak Vatanına namahrem elinin değmesini müsaade etmemiştir. Yüreklerinin tam ortasına dayanan namlulara imanıyla karşı çıktı. Fethullahçı terör örgütü tarafından yapılan hain darbe girişimi karşısında halkımız sokaklara, meydanlara inerek, havalimanlarını doldurarak namluların, tankların, helikopterlerin, uçakların karşısına dikilerek bu talihsiz ve menfur girişimi engellemiştir.

Kimimiz namlunun ucunda gençliğini bıraktı, kimimiz arkasında gözü yaşlı ama mağrur bir eş, bir baba ve bir çocuk. Kimimiz hayatının her dakikasını birlikte geçirdiği kardeşiyle birlikte şehadet şerbetini içti. İşte aziz şehitlerimiz, gazilerimiz o gece bir toprak nasıl vatan olur, nasıl vatan kalır bir kere daha gösterdiler bize. Ruhları şad olsun." ifadelerini kullandı.


"Hain darbe girişiminin ardından milletimizin kardeşliği pekişti"

15 Temmuz gecesi dökülen şehit kanlarının bağımsızlığı korumanın yanında milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliği pekiştiğine dikkat çeken Çakmak, "Ülkemizde ve bölgemizde bir süredir yaşadığımız olaylardan çıkaracağımız dersler ışığında kendimize daha güvenli, daha güçlü, daha aydınlık bir gelecek kurmak için daha çok çalışmak en büyük hedefimiz olmalıdır. İşte bu hedeflerimizi ülkemizin 100. kuruluş yıl dönümünde Cumhurbaşkanımızın riyasetinde daha güçlü bir Türkiye için hepimize görevler düşüyor.



"Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti"

Atalarımızdan miras kalan bir anlayış içerisinde özgürlüğümüzün kıymetini daha çok bilmeli; ezanlarımızı susturtmamak, bayrağımızı indirtmemek, vatanımızı korumak, devletimize sahip çıkmak için daha kararlı hareket etmeliyiz. Bilinmelidir ki dinini, dilini, milliyetini, vatanını, devletini bilmeyen her çocuk terör örgütlerinin potansiyeli hedefidir. Bizler bir daha 15 Temmuzlar yaşamamak için bu bilinçle hem ilmiyle hem gönlüyle geleceğine yürüyen nesiller yetiştirmeliyiz. Bugün milletimizin tarihinde unutulmayacak unutulmaması gereken, unutturmayacağımız bir günün yıldönümü. 15 Temmuz sadece Türkiye tarihinde değil, dünya demokrasi tarihinde de yerini alan şerefli bir direniş örneğidir. Kapkara bir geceden aydınlık bir sabaha uyanışımızdır. Bugün, kudurmuş düşmanın ve onun satılmış maşası FETÖCÜ hainlerin ülkemizi işgale zemin hazırlamak istedikleri ancak inanmış milletin bu ihanete izin vermediği günün yıldönümüdür. Milletimiz o gece ayağa kalkarak sokağa çıktı ve sinsi duvarları, surları yıktı geçti.



"Bugün bizim onur günümüzdür"

Bugün, ihanetin ve aynı gün gelen kurtuluşun, yeniden dirilişin yıl dönümüdür. Bugün, milletin cesareti ile kararlılığı ile vatanını savunmasının, iradesine sahip çıkmasının, ihanete karşı topyekûn direnişinin yıldönümüdür. Bu felaket tablosuna karşın milletimiz devletine, devletimiz de milletine sahip çıkmış, elhamdülillah elbirliğiyle bu kara geceyi aydınlık bir sabaha çevirmişlerdir. Tüm dünya bir kez daha bu milletin sarsılmaz imanını, birbirine kenetlenişini ve kolay lokma olmadığını idrak etmiştir. Bugün, milletin devletiyle bir olup, bütün olup şerefli diriliş destanını yazdığı günün yıldönümüdür. Bugün bizim onur günümüzdür. Bugün devlet ve vatan nasıl savunulurmuş tüm dünyaya gösterdiğimiz gündür.

"15 Temmuz Milletimizin yeni bir kurtuluş mücadelesi olmuştur"

15 Temmuz bizim için bir dönüm noktasıdır. Büyük ibret almamız ve uyumamamız gerektiğini anladığımız gündür. 15 Temmuz bu yönden Milletimizin yeni bir kurtuluş mücadelesi olmuştur. Milletin demokrasiye ve hürriyetine sahip çıkma iradesi ve mücadelesi ve bunun sonunda gelen zaferi olmuştur. Milletimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, her kesimiyle bir bütün olarak bu ihanetin karşısında durmuş, bir kez daha, canı pahasına, inancına, ülkesine, devletine, demokrasisine, geleceğine ve egemenliğine sahip çıkmıştır. Türkiye’miz böyle sinsi ve kapsamlı bir darbe ve işgal girişi karşısında bile yolundan şaşmamış, milli hedeflerinden uzaklaşmamış, irtifa kaybetmemiş, kendi kararlarını kendi veren ve uygulayan güçlü ve bağımsız bir ülke olarak yoluna devam etmiş; ellerini ovuşturanların heveslerini kursaklarında bırakmıştır." diye konuştu.

Hain terör örgütü FETÖ’nün darbe girişiminin unutulmayacağını ifade eden Siverek Kaymakamı Aziz Göbaşı, “Devletimizin ve milletimizin varlığına ve geleceğine kastetmeye teşebbüs eden hain terör örgütünün kanlı darbe girişiminin tarihte örneğine az rastlanır bir kahramanlıkla karşılıksız bırakan aziz milletimizin tarihe kazdığı bir destan olan 15 Temmuz şehitlerini anma ve milli demokrasi birlik gününü 7. yıl dönümünü kutluyoruz.” dedi.



Protokol konuşmalarının ardından katılımcılara 15 Temmuz gecesi hain darbe girişiminde yaşananların yer aldığı belgesel izletildi.

Öğrencilerin şiir okuduğu program Siverek Belediyesi müzik grubunun seslendirdiği ilahilerle sürdü.
Siverek Belediyesi ekiplerince alandaki vatandaşlara çay, su ve çorba ikramı yapılırken saatlerin 00.13'ü göstermesiyle ilçedeki camilerden sela sesleri yükseldi.

Haber Merkezi


 

Bu haber 534 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti