SİVEREK'TE AİLEDE FEDAKARLIK KONFERANSI

Siverek Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde Ailede Fedakarlık konulu konferans düzenlendi.

SİVEREK'TE AİLEDE FEDAKARLIK KONFERANSI
06 Haziran 2013 - 11:24


İlçenin Yenişehir mahallesinde bulunan Eyyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde düzenlenen Konferansa konuşmacı olarak Eğitimci ve Yazar Ahmet Yoldaş katıldı. Yaklaşık 1 saat süren programda yoldaş "Ailenin önemini hadislerde görmek mümkün" dedi.


Değişime bireyden yani önce kendi içimizden başlamak gerektiğini vurgulayan Yoldaş konuşmasına şöyle devam etti. "Değişime önce bireyden başlamamız gerekiyor. Bunu yaparken, hayatımızı gözden geçirmemiz gerekiyor. Her zaman Kadın ve Erkek mumineler bu aile kurma sürecinde fedakarlıklar yaparak bir birlerine yardımcı olacaklardır. Aileyi bir ağaca ve onun dallarına benzetmek mümkün. Bildiğiniz gibi İslam, aile kurumuna önem vermiş onu kutsal kabul etmiştir. Aileyi yıkılmaktan ve kötülüklerden korumak için emir ve yasaklar ortaya koymuş, tavsiyelerde bulunmuştur. Allah Teala evliliği emretmiş, evlenmeye gücü yetmeyenleri "Allah onları lütfüyle zenginleştirecektir." Buyurarak evliliğe teşvik etmiştir. Kadınlara kocalarına itaat etmeyi farz kılmış; kocalarına da kadınlara yumuşak davranmayı, onlarla iyi geçinmeyi emretmiştir. Hz. Peygamber de evliliğin sağlam temeller üzerinde inşa edilmesi için "Dindar olan kadını seç" buyurmuştur" dedi. 


Konferansın sonunda katılımlarından dolayı vatandaşlara teşekkür eden Siverek-Der Başkanı Celal Koç yaptığı açıklamada; "Bu akşam Hz. Peygamber efendimizin muminler için ve aile için verdiği fedakârlık ve nasihatleri değerli hocamızdan dinleyerek Aile'nin önemi üzerinde durduk. Saliha bir eşi, dünya ve ahret mutluluğunun vesilelerinden biri sayarak kadınların aile huzurundaki önemine işaret eden Peygamber efendimiz ayrıca kadınların Allah'ın bize bir emaneti olduğunu hatırlatarak kadınlar hususunda Allah'tan korkmamızı ve dikkatli olmamızı istemiştir. Umarım konferans verimli geçmiştir. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum" dedi.


Haber: Abdullah Lale


Bu haber 2395 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü