SİVEREK’TE AKŞAM EZANI 5 DAKİKA ERKEN OKUNDU

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde akşam ezanı hata ile 5 dakika erken okundu. Din görevlileri oruçlarını erken açanların bu durumda 1 gün kaza orucu tutulması gerektiğini belirtti.

SİVEREK’TE AKŞAM EZANI 5 DAKİKA ERKEN OKUNDU
28 Haziran 2015 - 19:01

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde saat 19.57’de okunması gereken akşam ezanı merkezi ezan sistemi ile yanlışlıkla 19.52’de okundu. Ezanın okunmasının ardından top atışı yapıldı. Birçok Siverekli ezanın okunması ile birlikte 5 dakika erken orucunu açtı. Ezanın daha sonra 19.58’de okunmasının ardından oruçlarını erken açtığını fark eden vatandaşlar duruma tepki gösterdi.

Din-Bir-Sen: Ezan Görevliler Dışında Okunuyor

Din-Bir-Sen Siverek Temsilcisi Mahmut Bozkuş konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Siverek Müftülüğüne bağlı merkez ulu camiinde merkezi ezan sistemi ile vakit namazlar için merkezi ezan sistemi ile hizmet verilmektedir. Bu hizmet görevliler tarafından icra edilmesi gerekir iken başka şahıslar tarafından iftara tam 5 dakika kala ezan okunmuş olup daha sonra ezan okuyan şahıs erken okuduğunun farkına varıp ikinci sefer vaktinde okuması gereken ezanı tekrar okumuştur. Dolayısıyla halkımız 5 dakikalık erken iftar açmıştır. İlk ezanla oruçlarını bozan vatandaşlarımızın tekrar bir günlük kaza yapmaları gerekir”

Siverek’te Müftülük Vekâleten Yürütülüyor.

Din-Bir-Sen Siverek Temsilciliği konu ile ilgili yaptığı açıklamanın devamında, “Siverek Müftülüğü 10 aydan beridir vekâleten yürütülmektedir. Çoğu cami’lerimizde işin ehli olmayan kişiler tarafından müezzinlik görevi icra edilmektedir. Bu sebepten dolayı bu tür vakaların yaşanmasını normal görüyoruz. Diyanetimizden bir an önce bu kişiler hakkında soruşturma açmasını ve bir an önce Siverek’e bir müftünün atanması temennisinde bulunuyoruz.

Siverek Müftülüğü Vatandaşlardan özür diledi

Siverek Müftülüğü ise Siverek Din-Bir-Sen'in ezanın görevliler dışında okunuyor iddialarını red ederek, ezanın cami görevlisi Ahmet Önel tarafından okunduğunu belirtti. Müftülük görevlisi Sani Soytürk, "cami görevlimiz tarafından saatinden kaynaklanan hatadan dolayı akşam ezanı 5 dakika erken okunmuştur.Bu hatadan dolayı tüm Siverek halkından özür diliyoruz. Konu ile ilgili gerekli incelemeler yapılacaktır. Orucunu erken açanların 1 gün kaza orucu tutması gerekiyor"

Orucunu Erken Açanlar Bir Gün Kaza Orucu Tutsun

Din görevlisi Eyüp Etüş Hoca ise orucunu hata ile erken açanların ramazan ayından sonra 1 gün kaza orucu tutmaları gerektiğini söyledi.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3470 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması