Siverek'te çocuklar namaz ile hayat buldu

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde, Kur’an Nesli Platformu tarafından çocuklara yönelik 15 gün süren namaz eğitimi programı düzenlendi.

Siverek'te çocuklar namaz ile hayat buldu
19 Ağustos 2017 - 19:33




Siverek’te, Kur’an Nesli Platformuna üye Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (İKRA- DER) tarafından, “Hayat namazla güzel”, “namaz kılmayı öğrenmeyen kalmasın” ve “haydi namaza” sloganlarıyla namaz eğitimi programı düzenlendi.

Dernek merkez, şube ve camilerde düzenlenen 15 günlük eğitime 6 ile 10 yaşları arasındaki erkek ve kız çocukları katıldı. Eğitimlerde çocuklara abdest ve namaz ile ilgili bilgiler verildi.

15 günlük eğitim sonunda Yenişehir Mahallesinde bulunan Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde “Haydi Çocuklar Namaza” isimli bir etkinlik düzenlendi. Etkinliğe namaz eğitimine katılan yaklaşık 200 çocuk ve aileleri katıldı. Program öncesinde sahneye çıkan kız öğrencileri açtıkları dövizler ile namazın önemine dikkat çekti.

Program Muhammed Asal tarafından okunan Kur’anı kerim ile başladı. Etkinlikte namazın önemini anlatan ilahiler, şiirler ve sinevizyon gösterisi düzenlendi. Kız çocukları tarafından oynadıkları tiyatro oyunu ile şeytanın verdiği vesveselerle insanları namazdan alıkoymasına dikkat çekilerek, namaz kılmayanların kötü akıbetine vurgu yapıldı.

Programda konuşan eğitimci Bilal Karaduman Kur’an Nesli Platformu tarafından Ağustos ayının namaz ayı olarak ilan edildiğine dikkat çekilerek, namazın önemine değindi.

Program sonunda, Kur’an Nesli Platformu düzenlenen yarışmada dereceye girenlere çeşitli hediyeler verildi.

Program topluca çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ

MOBİL İÇİN VİDEO


Bu haber 2716 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması