Siverek'te el emeği ürünler hamarat eller çarşısında sergileniyor

Siverek Belediyesince tamamlanan kurulum çalışmalarının ardından faaliyete başlayan Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, Hamarat Eller Çarşısı açtı.

Siverek'te el emeği ürünler hamarat eller çarşısında sergileniyor
26 Eylül 2023 - 14:58

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi, ilçede yaşayan kadınların ekonomik bağımsızlıklarını kazanmaları ve tarım alanındaki yeteneklerini geliştirmeleri amacıyla 2022 yılında kuruldu.

Kooperatif, yöresel ürünlerin üretimini ve pazarlamasını destekleyerek, kadınların aile bütçelerine katkı sağlamalarına olanak tanıyor. Zaman içinde büyüyen kooperatif, Siverek'in ekonomik kalkınmasına da önemli bir katkı sağlıyor.

Siverek Kadınları Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin en dikkat çekici projelerinden biri olan Hamarat Eller Çarşısı''nın, kadın girişimcilerin el emeği ürünlerini sergiledikleri ve satışa sundukları bir platform haline getirilmesi hedefleniyor.

Çarşıda geleneksel el dokuma ürünlerinden organik tarım ürünlerine kadar birçok yöresel ürün bulunuyor. Ayrıca, projenin kadın istihdamını artırarak Siverekli kadınların ekonomik özgürlüklerini kazanmalarına yardımcı olması planlanıyor.




Kadınlar, kooperatif aracılığıyla ürünlerini pazarlayarak hem kendi ekonomilerine katkı sağlıyor hem de bu değerli ürünleri daha geniş bir pazara sunuyor.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak ve davetliler, Lezgo Park'ta açılışı yapılan Hamarat Eller Çarşısı'nda kadınların hazırladığı el emeği göz nuru ürünler hakkında bilgi aldı.

Üreten kadınları her alanda desteklemeye devam edeceklerini belirten Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak, kadın istihdamının artmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Siverek Kaymakamlığı ile birlikte kadın istihdamının artmasına yönelik daha büyük projeler hedeflediklerini aktaran Çakmak, "Kadın kooperatifimizi de güçlendirme anlamında her hafta Salı günü Ayvanat Mahallesi kapalı semt pazarında bir paza
r oluşturuyoruz. Bu pazarda kadınlarımızın ürettiği sergileme ve satış fırsatı olacak. Bu satışlar sayesinde de üretime katkı sağlayan kadınlarımız diğer yandan ekonomik bağımsızlıklarını kazanmış olacak. Siverek'imize ve tüm kadınlarımıza hayırlı olmasını diliyorum." dedi.

Siverek Kaymakamı Musa Aydemir, üreten kadınların her anlamda desteklenmesi gerektiğini ifade ederek çarşının kurulmasında emeği geçenleri tebrik etti.

 
Bu haber 406 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti