Siverek'te engellilerin askerlik sevinci

Şanlurfa'nın Siverek ilçesinde Engelliler Haftası nedeniyle 15 engelli genç askeri üniforma giyerek 1 günlük temsili askerlik yaptı.

Siverek'te engellilerin askerlik sevinci
13 Mayıs 2017 - 21:06

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, Engelliler Haftası münasebetiyle, Siverek Engelliler Derneği girişimi ile 107. Topçu Alayında, 15 engelli vatandaş için tören düzenlendi. Askeri bot ve kamuflaj giyen engelliler kısa bir eğitime alındı. Askeri selam verme, "rahat", "hazır ol" gibi komutları öğrenen engelliler ardından yemin törenine katıldı.

Yemin törenine Siverek Kaymakamı Metin Demirel, Siverek Belediye Başkan Vekili Hamdi Hatipoğlu, Siverek İlçe Emniyet Müdürü Yener Gül, askeri erkan, Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, engelliler ve aileleri katıldı.

Konu ile ilgili gazeteciler açıklama yapan Siverek Engelliler Derneği Başkanı Feridun Şenateş, askerlik vazifesini 1 günde olsa temsili olarak yapmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, "Genelkurmay Başkanılığının engellilere yönelik sembolik askerlik uygulamasına Siverek engelliler derneğine üye 15 engelli arkadaşlarımız ile katılım sağladık. Çok güzel bir duygu yaşadık, asker elbiseler giyip heyecanlandık, yemin töreni yaptık. Bu uygulamanın amacı askerlik duygusunu yaşayamayan arkadaşlarımıza bu duyguyu yaşatmaktır" dedi.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERi


Bu haber 5699 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması