Siverek'te kadınlar için rol model olan Hazreti Hatice anlatıldı

Siverek Müftülüğü tarafından bayanlara yönelik olarak “Yıl Sonu Programı ve Hazreti Hatice Validemiz” konulu konferans düzenledi.

Siverek'te kadınlar için rol model olan Hazreti Hatice anlatıldı
11 Haziran 2022 - 09:51
Siverek Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu tarafından Siverek Kültür Merkezinde düzenlenen konferansta Müminlerin Annesi Hazreti Hatice'nin eş ve anne olarak ve Hazreti Muhammed'e (sallallahu aleyhi ve sellem) verdiği destekle inanan bayanlar için en büyük rol model olduğu vurgulandı.

Kadınların yoğun ilgi gösterdiği program Kur'an'ı Kerim tilavetiyle başladı. Açılış konuşmasını yapan Siverek İlçe Müftüsü Muhammed Çiçek, Hazreti Hatice'nin Müslüman bayanlar için örnek bir şahsiyet olduğunu belirterek, katılımcılara Hazreti Hatice'nin hayatını okuyup öğrenmeleri tavsiyesinde bulundu.



İlahilerin seslendirildiği programda konuşan Siverek Aile ve Dini Rehberlik Bürosu  (ADRB) üyesi ve Kur'an Kursu öğreticisi Türkan İstemi, Hazreti Hatice'nin hayatından kesitler aktardı. İstemi, Hazreti Hatice'nin günümüz Müslüman bayanları için örnek bir iş kadını, örnek bir eş, örnek bir anne ve zor zamanlarında eşinin yanında durmanın nasıl olması gerektiğini gösteren bir numune olduğunu vurguladı.

Müslüman bayanların günümüz dünyasında yaşadıkları sıkıntıları aşmasında Hazreti Hatice'nin hayatının öğrenilmesinin önemli olduğunu dile getiren İstemi, Hazreti Hatice'nin hayatının Müslüman bayanların yanı sıra Müslüman aileler için rol model olduğunu belirtti.

Program seslendirilen ilahilerin ardından sona erdi. (İLKHA)

Bu haber 501 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti