SİVEREK'TE MADDE BAĞIMLILIĞI KONFERANSI

Şanlıurfa'nın Siverek İlçesi'nde, "Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu konferans düzenlendi.

SİVEREK'TE MADDE BAĞIMLILIĞI KONFERANSI
06 Şubat 2015 - 07:04

Siverek Kaymakamlığı ile Siverek Belediyesi tarafından yürütülen ortak proje kapsamında Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezi'nde "Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor ve Madde Bağımlılığı ile Mücadele" konulu konferansı düzenlendi. AK Parti Şanlı urfa Milletvekili M. Kasım Gülpınar, Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Ahmet İnan, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ABD Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir ve vatandaşlar katıldı.

Projenin koordinatörlüğünü yapan Şanlıurfalı Eğitimci Zeynep Müjde Sakar programda açılış konuşmasını yaptı. Sakar, konferansın açılış konuşmasında "Yeni Türkiye Geleceğini Tartışıyor Konferanslar Serisi" olarak düzenlenen ilk toplantıyı, Dünyada ve Türkiye’de önemli bir sorun haline gelen madde bağımlılığı ile mücadele konusu ile gerçekleştiriyoruz, diyerek şunları kaydetti. “Çocuğun ilk eğitimi ailede başlar ancak aile eğitimi ile birlikte toplumun çevresinin eğittiği hayatlarda var. Eğitim ile başlayan bu sürecin doğru yönetilmesi amacı ile gerek Sivil toplum kuruluşları gerek aileler ortak çalışarak madde bağımlısı olan bireyleri toplum içerisinde yanlızlaştırmak yerine topluma kazandırmak, ortak mücadele ruhunu oluşturmaz durumundayız. Denetleme birimlerine destek vererek madde bağımlılığı ile mücadele etmek hepimizin görevidir. Eğer bizler aynı havayı, aynı toprağı, aynı ülkeyi paylaşıyorsak bağımlılık ile de mücadele etmekte bizim asli görevimizdir’’ dedi.

Milletvekili M. Kasım Gülpınar ise konuşmasında, salona baktığımda kadınlar, kucaklarında veya yanlarında çocukları ile kimileri de eşleri ile beraber gelen erkekleri görüyorum. İşte geleceğin Türkiye’sinin çocukları bu çocuklardır diyerek şunları kaydetti."Anneler babalar bugün bu salonda yanınızda bulunan çocuklar sizlere Allah’ın birer nimeti olarak verilmiştir. Eğer bu nimetlerin kıymetini bilmez iseniz sadece size küflet olmaktan çıkar toplum için birer küflet haline gelirler. İşte bunun içindir ki bu zararlı bağımlılıklarla mücadelede ailelerin üzerine daha fazla görev düşmektedir. Madde bağımlılığı dediğimiz şey aslında maddi ve manevi olarak topluma, aileye ve bireyin kendisine zararı olan alışkanlıklar desek daha mantıklı olur sanırım. Burada sadece uyuşturucu bağımlılığından veya alkol bağımlılığından bahsetmiyoruz. Ama şu da bir gerçek ki madde bağımlılığı bizim en önemli sorunumuz"

BATININ ZENGİN ÇOCUKLARININ EĞLENCESİ

Madde bağımlılığı bize Batı’dan gelen bir alışkanlık çünkü, batıda daha çok zenginlerin kendi çocuklarının tatminsizlik duygusunu gidermesi için en son çare olarak madde bağımlılığı kazandırıp tatmin olmaları için çalışıyorlar adeta tabi birde bununla birlikte bunun sermayesini elinde tutanlar var. Ülkemizde bu zengin çocuklarından çok toplumun hemen hemen herkesi mine yayılmış durumda, Sağlam ailelerin yapılarının bozulması çocuklarımızın yapısını bozuyor. Temennimiz, ailede başlayan bu bozulmayı ancak dindar aile ve dindar gençlik ile aşabiliriz.

DİNDAR AİLE, DİNDAR GENÇLİK KİMSEYİ KORKUTMASIN

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan bazen katıldığı programlarda bu konuya değiniyor. Bunu telaffuz ettiği zaman korkanlar, garip bulanlar veya alay edenler, güçlü bir imana sahip aile ve toplumu bilmedikleri için böyle düşünüyorlar. Çünkü Allah korkusu içinde biraz olan bir insanın bile hiç Allah korkusu olmayan birinden daha iyi olduğunu bilmiyorlar. Temennimiz odur ki dindar nesilden bahsederken kastettiğimizin ne olduğunu en kısa sürede anlarlar. Dindar bir nesil derken, dindar gençliğin idealleri olması ve bu idealleri ile dünyayı daha yaşanılabilir bir yer kılmak, nereye gittiğinin farkında olan, bir nesilden bahsediyoruz. İşte partimiz ile birlikte bu düşünce ile hareket etmeye devam edeceğiz.

ÇÖZÜM KENDİ İÇİMİZDE

Gülpınar konuşmasının devamında özellikle batıda uyuşturucu ile mücadelede artık devlet denetimi modeline geçilmiş diyerek şöyle devam etti. ‘’ Batı ülkelerinde artık madde bağımlılığı ile mücadelede Devlet önünü alamadığı için artık denetimli bir şekilde gençler esir ediliyor. Bağımlı gençleri önemsemiyorlar sadece yeter ki denetimimizde olsun, zaten önüne geçemiyoruz diyorlar. Biz gençlerimize sahip çıkarak devletin tüm organları ile bu gençlerimizi kendi haline bırakmayacağız. Dindar bir gençliği ancak dindar bir ebeveyn olarak yetiştirmemiz gerekiyor. Kim ne görüşte ise onlara saygımız var ancak bizimde görüşümüz dindar bir gençliği yetiştirmek onlarda bizim görüşümüze saygı göstermek durumundalar’’ dedi.

Yapılan konuşmaların ardından Harran Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve Ergen Psikiyatrisi ABD Başkanı Doç. Dr. Hasan Kandemir, madde bağımlılığı ile ilgili hazırladığı slaytta, bağımlılık türlerini, bunların aile ve toplum üzerindeki zararlarından bahsettikten sonar program sona erdi.

Yaklaşık iki saat süren konferansa vatandaşlar ve partililerin yoğun ilgisinden dolayı bazı sivil toplum kuruluşu temsilcileri duruma tepkiliydi.




Bu haber 2606 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması