SİVEREK'TE NUR CAMİASININ ACI GÜNÜ

Siverek'te Risale-i Nur hizmetinin ilk öğrencilerinden olan Ali Aslan Açıkalın hayatını kaybetti.

SİVEREK'TE NUR CAMİASININ ACI GÜNÜ
11 Nisan 2015 - 11:44

Risale-i Nur hizmetinin Siverek'teki önde gelen isimlerinden Hayrat Vakfı hocalarından Ali Aslan Açıkalın (64) hayatını kaybetti. Bir süredir yakalanmış olduğu amansız hastalık ile mücadele veren Açıkalın dün akşam Abdalağa Mahallesindeki evinde saat 22.30 sıralarında hayatını kaybetti. Siverek'e Risale-i Nur hizmetini getiren isimlerden Şeyhmus Ortakaya'nın yakın arkadaşı olan ve yüzlerce çocuğa Kur'an'ı kerim ve İslami ilimler öğreten Açıkalın, Hayrat Vakfı'nda hizmetine devam etmekteydi.

Açıkalın'ın cenazesi bugün Şeyh Abdulkadir Geylani Camii'nde kılınacak öğle namazına mütaakip kılınacak cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlanacak. Taziyesi 1 No'lu taziye evinde oturulacak.

Hüda-Par'dan Taziye Mesajı

Hür Dava Partisi Siverek İlçe Teşkilatı Ali Aslan Açıkalın'ın vefatı ile ilgili bir mesaj yayımladı. Mesajda şu ifadeler kullanıldı. "Risale- Nur Hizmetinin Siverek'te önde gelen isimlerinden Ali Aslan Açıkalın Hocamızın vefatını öğrenmiş bulunmaktayız. Hocamıza Allah'tan rahmet acılı ailesine ve hizmet arkadaşlarına sabrı cemiller diliyoruz."

Ak Parti'den Tazi Mesajı

Ak Parti İlçe Teşkilatının twitter adresinde yayımlanan taziye mesajında ise "Dava Arkadaşımız Mehmet Açıkalın'ın kıymetli Babası Ali Aslan Açıkalın'a Allah'tan rahmet ailesine sabır diliyoruz.

Ali Aslan Açıkalın hocamızın anısına sitemiz köşe yazarı Mustafa Karadağlı hocamızın  3 yıl önce merhum Ali Aslan Açıkalın ile yaptığı röportajı sizlerle paylaşıyoruz.

www.siverekgenclik.com
 


Bu haber 7523 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu