Siverek'te otomobil koyun sürüsüne daldı: 1 yaralı, 12 koyun telef oldu

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde seyir halindeki otomobil, kara yolunda karşıdan karşıya geçen koyun sürüsüne daldı, sürücü yaralandı, 12 küçükbaş hayvan telef oldu.

Siverek'te otomobil koyun sürüsüne daldı: 1 yaralı, 12 koyun telef oldu
24 Nisan 2022 - 02:55
Kaza, gece geç saatlerde Siverek- Adıyaman kara yolunun 10'uncu kilometresinde Üstüntaş kırsal Mahallesi yakınında meydana geldi.

Edinilen bilgilere göre, Abdulmutalip K.'nın kullandığı 02 HP 460 plakalı otomobil, koyun sürüsünü yolun karşısında bulunan mera alanına götüren Berat A.'ya ait koyun sürüsüne çarptı.

Kazada otomobil sürücüsü yaralanırken, sürüde bulunan 12 koyun telef oldu.



Kazayı gören vatandaşların haber vermesi ile bölgeye 112 acil servis ve jandarma ekipleri gönderildi.

Yaralı, ambulansla Siverek Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı. Jandarma ekipleri de kara yolunda ulaşımı kapatarak yeni bir kazanın yaşanmasına engellemeye çalıştı.

Kara yolunda bulunan hayvanların temizlenmesinin ardından yol yeniden ulaşıma açıldı.

Olay yerinde toplanan Üstüntaş Mahalle sakinleri kara yolunda sık sık kazaların bu tür kazaların yaşandığını belirterek, kara yolunda bulunan alt geçidin temizlenerek yeniden faaliyete geçirilmesini istedi.

Gazetecilere açıklama yapan Üstüntaş Mahalle Muhtarı Sait Ayata, "Burada her sene kaza oluyor. 20 ile 40 arasında koyunu ölenler var. Yetkililere dilekçe vererek kara yolunda alt ya da üst geçit yapılmasını talep ediyorum ama sonuç alamıyorum. Burada bir alt geçit var ama ağzı kapalıdır, gelip açmıyorlar." diye konuştu.

Kazayla ilgili inceleme başlatıldı. (İLKHA)

Bu haber 1268 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması