Şanlıurfa'da Enderun Usulü teravih namazı kılındı

Haliliye Belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikle Enderun usulü Teravih Namazı kılındı.

Şanlıurfa'da Enderun Usulü teravih namazı kılındı
24 Nisan 2022 - 03:15
Osmanlı geleneğinin sürdürüldüğü ve 8 sanatçının ilahiler seslendirdiği etkinlikte konuşan Belediye Başkanı Mehmet Canpolat, “Ramazan Haliliye'de dolu dolu yaşanır, bir başka yaşanır.” dedi.



Kültür ve Sosyal İşleri Müdürlüğü tarafından Ramazan’ın ilk gününden bu yana düzenlenen etkinlikler devam ediyor.

Haliliye Belediyesi, Enderun Usulü teravih namazı geleneğini Ramazan konseri ile taçlandırdı. Teravih namazını ilahi, salavat ve tekbirlerle güzelleştiren, beş ayrı makam icra edilerek kılınan Enderun usulü Teravih Namazı, Mehmet Kemiksiz ve Enderun Hafızlar Topluluğu tarafından Mevlana Camii’nde kılındı.




Haliliye Belediyesi tarafından yeniden yaşatılan Enderun usulü Teravih Namazı geleneğinin ardından sahne alan Tasavvuf Müziği Sanatçıları Sami Savni Özer, Mehmet Kemiksiz, Mustafa Akbaş, Yunus Balcıoğlu, Mustafa Alphayta, Mevlidhan Ahmet Uzunoğlu, Ramazan Kutlu ve Bilal Demiryürek seslendirdikleri ilahilerle vatandaşlara unutulmaz bir akşam yaşattı. Yaklaşık 2 saat süren Ramazan Konserinde vatandaşlar seslendirilen ilahilere eşlik ederken, etkinlik alanında meyan şerbeti ve çeşitli ikramlar yapıldı.

Etkinlikte ise Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat’ın yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Ertuğrul Soysal, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Mehmet Ali Cevheri, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Haliliye Kaymakamı Metin Esen, İl Müftüsü Ramazan Tolan ve çok sayıda vatandaş yer aldı. 

Program, İl Müftüsü Ramazan Tolan tarafından okunan duaların ardından sona erdi.

 

Bu haber 919 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem