SİVEREK'TE ÖZGECAN EYLEMİ

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde düzenlenen basın açıklaması ile Özgecan Aslan'ın katledilmesi protesto edildi.

SİVEREK'TE ÖZGECAN EYLEMİ
17 Şubat 2015 - 14:05

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde Hürriyet Caddesi üzerinde bulunan Lezgo’nun parkında bir araya gelen Siverek Kadın Platformu üyeleri ve öğrenciler, Mersin’in Tarsus İlçesi’nde vahşice katledilen Çağ Üniversitesi Psikoloji Bölümü öğrencisi -Özgecan Aslan(20) için dövizler açarak yürüdü.Burada sloganlar atan kadın platformu üyeleri basın açıklaması düzenledi. Siverek Kadın Platformu adına açıklamayı İnci Korkankorkmaz okudu.

Kadına yönelik erkek şiddetinin her geçen gün daha fazla artarak devam ettiğine dikkat çeken Korkankorkmaz, “Kadın katliamlarının giderek arttığı son günlerde, Diyarbakır’ın çermik ilçesinde eşi tarafından öldürülen Meryem Yılmaz ve en son Mersin’in Tarsus İlçesinde kayıp olarak aranan Özgecan Aslan’ın tecavüz edilip öldürüldükten sonra yakılmış cesedi bulundu. Kadın cinayetlerinin hızla artmasına neden olan erkek-yargı-devlet işbirliğine karşı hesap sormak için buradayız"dedi

Siverek’in Kanlıkuyu Parkında Özgecan Aslan için toplanan yüzlerce kişi, basın açıklamasının ardından sessiz bir şekilde dağıldı.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 3625 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu