SİVEREK'TE PEYGAMBERE SEVGİ SELİ

Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından halkın yoğun katılım gösterdiği kutlu doğum etkinliği düzenlendi.

SİVEREK'TE PEYGAMBERE SEVGİ SELİ
13 Nisan 2014 - 14:04










ŞANLIURFA- Peygamber Sevdalıları Platformu üyesi Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, saat 13.00’te, Endüstri Meslek Lisesi yanındaki tören alanında kutlu doğum programı düzenlendi.

Program Abdullah Polat Hoca tarafından okunan Kur’anı kerim tilaveti ile başladı.

Açılış konuşmasını yapmak üzere platforma gelen Siverek İkra-Der Başkanı Mühiddin Akay, davetlerine icabet ederek etkinliğe katılan herkese teşekkür ederek konuşmasına başladı. Peygambere itaat eden kimsenin Allah’a itaat etmiş olacağına, peygambere isyan edenlerin ise Allah’a isyan etmiş olacağına dikkat çeken Akay, “Biz peygamberimize olan sadakatimiz hep birlikte haykırmak için bir araya geldik” dedi.

Program daha sonra ilahi sanatçısı Remzi, Diyarbakır İrşad İlahi Grubunun okuduğu ilahilerle devam etti. İlahilerle kendilerinden geçen misafirler, salâvat ve tekbirlere eşlik etti. Okunan ilahilerin ardından Kürtçe Mevlidi Şerif okundu.

Mevlidi şerifin ardından Hilvan Selam Kız İlahi grubu tarafından peygamber efendimiz üzerine söylenen ilahiler seslendirildi.

Programa konuşmacı olarak katılan Araştırmacı Yazar Yasin Karadağ, peygamber efendimiz gelmeden önce dünyanın karanlıklar içerisinde olduğuna dikkat çekerek, Peygamber efendimizin kâinatı şereflendirmesinin ardından dünyanın aydınlandığını belirtti. Peygamber efendimiz gelmeden önce güçlülerin zayıfları ezdiğine dikkat çeken Karadağ, “Kölelerin sırtında ağır yükler vardı. Kadınlara değer verilmiyordu. Bir kadın kız çocuğuna gebe kaldığı vakit feryat ve figanları arşı inletiyordu. Kız çocukları 6-7 yaşına geldikleri vakit diri diri toprağa gömülüyordu. İnsanlık Allah’ı bırakıp kendi elleri ile yapmış oldukları putlara tapıyorlardı” dedi.

Allah’ın peygamber efendimizi âlemlere rahmet olarak gönderdiğine dikkat çeken Karadağ, peygamberin gelmesi ile birlikte herkesin mutlu olduğuna vurgu yaptı.

Program daha sonra Siverek İkra Tiyatro grubu tarafından Müslümanların Habeşistan’a hicretinin canlandırıldığı tiyatro oyunu ile devam etti.

Program okunan ilahilerin ardından Diyanet-Sen Siverek Başkanı Eyüp Etüş Hoca tarafından okunan kapanış duası ile sona erdi.

Mehmet Yerli- A. Deniz Uğurlu- Zeki Sonbayram / www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 4504 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması