Siverek'te satranç turnuvası start aldı

Siverek Belediyesinin “Gençlik haftası” nedeniyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği satranç turnuvası yoğun bir katılımla start aldı.

Siverek'te satranç turnuvası start aldı
05 Mayıs 2018 - 16:43

Siverek Belediyesinin “Gençlik haftası” nedeniyle bu yıl 3’üncüsünü düzenlediği satranç turnuvası yoğun bir katılımla start aldı.

Yıldızlar (7–14 yaş arası), gençler (15- 18) ve yetişkinler kategorisinde olmak üzere çeşitli illerden yoğun bir katılımın olduğu “Gençlik Haftası” geleneksel satranç turnuvasıyla ilgili konuşan Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz: “Bu yıl üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz ulusal satranç turnuvamızın başlangıcını yapmak üzere buradayız. Ben öncelikle satranç turnuvasına katılan değerli oyuncularımıza, sporcularımıza başarılar diliyorum. Satranç turnuvasında paydaşlarımız arasında yer alan Türkiye Satranç Federasyonu ve Gençlik Spor İl Müdürlüğü yetkililerine de ayrıca teşekkür ve şükranlarımı sunuyorum.”

SATRANCI GELEKECEK NESİLLERE SEVDİRMEK ÇOK ÖNEMLİ

Satranç’ın bir spor olduğuna dikkat çeken Başkan Yılmaz; “Hamleler üzerine kurulan bu önemli sporu elbette tanıtmak, gelecek nesillere de sevdirmek çok önemlidir. Siverek belediyesi olarak bu önemli sporun gençlerimiz tarafından sevilmesi için her türlü desteği imkânlarımız ölçüsünde vermeye çalışıyoruz. Yıldızlar, gençler ve genel kategoride düzenlenecek olan yarışmaya aldığım bilgilere göre 165 sporcumuz iştirak ediyor. Gençlik haftası nedeniyle düzenlediğimiz satranç turnuvası nedeniyle bir kez daha katılım ve katkılarından dolayı sporcu kardeşlerime diğer paydaşlarımızın yetkililerine yürekten teşekkür ediyor, yürekten kutluyorum. Sporcu kardeşlerimize başarılar diliyor, hayırlı olmasını temenni ediyorum.”

Şanlıurfa Satranç İl Temsilcisi Menduh Turmak yaptığı açıklamada; “Şanlıurfa Satranç Temsilciliği olarak bizde, 3 geleneksel satranç turnuvası gibi önemli bir spora verdiği büyük destekten dolayı Belediye başkanımıza çok teşekkür ediyoruz. Siverek halkına ve sporcularımıza teşekkür ediyorum, 6 tur yapacağımız turnuvamızda Belediye Başkanımız yarışmacılarımızı yarım altın, çeyrek altın ve gram altın vererek ödüllendirecek.

Diyarbakır, Adıyaman Mersin ve Şanlıurfa gibi çevre illerden gelen sporcularımızla, nezih bir ortam ve bol ödüllü bir yarışmanın olacağı turnuvamızı federasyondan görevlendirilen Doğu Anadolu Bölgesi hakemlerinden Kurtuluş Bey yönetecek kaliteli ve güzel bir turnuvamız olacak, tekrardan Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, katkılarının devamını diliyorum.” Dedi.

Haber Merkezi


Bu haber 2432 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem