SİVEREK'TE SON YILLARIN EN ÇOK KARI YAĞDI

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son 10 senenin en çok karı yağdı.

SİVEREK'TE SON YILLARIN EN ÇOK KARI YAĞDI
05 Ocak 2016 - 15:24

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde son 10 senenin en çok karı yağdı. Yoğun kar yağışından dolayı günlük yaşam felce uğrarken karın tadını çocuklar çıkardı.

Okullar Tatil Edildi

Yoğun kar yağışından dolayı ilçe genelindeki okullar 1 gün süre tatil edildi. Okulların tatil edilmesini fırsat bilen çocuklar kartopu oynayarak kardan adam yaptı. Sosyal medya hesapları kartopu ve kardan adam resimleri ile süslendi. Siverek’te uzun zamandır bu kadar yoğunlukta kar görmediklerini belirten Berat Bayraca isimli genç, “21 yaşındayım. İlk kez Siverek’te böyle bir kar görüyorum. İnşallah yağan kar hayra ve berekete vesile olur” dedi

Birçok Esnaf İşyerini Açmadı

Yoğun kar yağışından dolayı birçok esnafın işyerlerini açmazken işyerini açan esnaflarında işyerleri önünde yığılan karları temizlediği görüldü.

Kar ve Pekmez Keyfi

Havalar soğuk olmasından dolayı sabah kahvaltısında çorba içmeyi tercih eden bazı vatandaşlar, şehir merkezindeki çorbacılara yöneldi. Bazı vatandaşlarda kar ile pekmezi karıştırarak tatlı niyetine yedi.

Siverek Belediyesi Gün Boyu Çalıştı

Siverek Belediyesi ekipleri gün boyunca çarşı merkezinde kar temizleme çalışmaları yaparken, bir yandan da buz tutan yollarda tuzlama çalışması yaptı. Parkometreciler bugün mesai yapmazken, temizlik personelinin kar temizleme çalışmalarına katıldığı gözlendi.

Karayollarının Gece Mesaisi

Karayolları ekipleri ise başta Siverek- Şanlıurfa ve Diyarbakır Karayolu olmak üzere karayollarında 24 saat boyunca tuzlama ve temizleme çalışmaları yürüttü.

Elektrik Kesintileri Milleti Perişan Etti

Yoğun kar yağışından dolayı Hamidiye, Bağlar, Hayriye, Hasan Çelebi, Şair İbrahim Rafet, Fırat, Esmerçayır, Dicle, Abdalağa, Hacı Ömer, Bahçelievler, Gülabibey, Camikebir ve Ayvanat Mahallelerinde sık sık elektrik kesintileri yaşandı.

Sular Buz Tuttu

Kar yağışı ve soğuklardan dolayı Ofis Mahallesi'nde su depoları dondu. Birçok apartmanda sular kesildi

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 3520 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması