Siverek'te üstyapı sil baştan yenileniyor

Siverek Belediyesi, kazı ve altyapı çalışmalarının tamamlandığı mahallelerde üstyapıyı sil baştan yeniliyor.

Siverek'te üstyapı sil baştan yenileniyor
18 Aralık 2023 - 10:34

Elektrik, doğalgaz, telekomünikasyon ve su işleri gibi altyapı çalışmalarının sürdüğü ilçede üstyapı yenilenmesine devam ediliyor.

Elverişli devam eden mevsim koşullarını değerlendiren Siverek Belediyesi, bazı mahallelerde beton yol yapımına devam ederken bazı mahallelerde kilitli parke taşı döşeniyor.

Mahalle sakinlerini kış aylarında çamurdan yaz aylarından tozdan kurtarmayı hedefleyen ekipler, çalışmalarını bu yönde yürütmeyi sürdürüyor.

Şirinkuyu, Ayvanat, Yenişehir ve Fırat mahallelerinde devam eden çalışmaları inceleyen Belediye Başkan Vekili Akif Gülel, çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın talimatıyla aciliyet arz eden bölgelere hızlı bir şekilde müdahale edildiğini belirten Gülel, şunları söyledi:

"Şirinkuyu Mahallesinde özellikle okullar bölgesi olarak bilinen bölgede altyapı çalışmaları tamamlanan sokaklarımız vardı. Eğitime destek çalışması kapsamında çocuklarımızın daha iyi ulaşım şartlarında öğrenim görmeleri açısından bu yola öncelik verdik. Şu an bu bölgede hızlı bir şekilde üstyapıyı tamamlayarak mahalle sakinlerimizin hizmetine sunuyoruz. Yürüttüğümüz çalışmaları hem muhtarımız hem mahalle sakinlerimiz görüyor. Muhtarımızdan gelen talepleri imkanlarımız ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Çalışmaların bölge sakinlerine hayırlı olmasını diliyorum."

Yürütülen çalışmalar nedeniyle emeği geçenlere teşekkür eden Şirinkuyu Mahalle muhtarı Şehmus Çelik, "Bugün yapılan yolumuz özellikle 15 Temmuz İlkokulu ve Karacadağ Anadolu Lisesi ile diğer okullarımızın olduğu bir lokasyonda yer alıyor. Daha önce altyapı çalışmasından dolayı bozuktu ki çocuklarımızın çamurda gitmemesi ve sıkıntı yaşamaması için yolun elzem olarak yapılması gerekiyordu. Şu an yolumuz yapılıyor, emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Yol medeniyettir." dedi.

 
Bu haber 347 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti