Siverek'te katma değeri olan fidanlar toprakla buluştu

Siverek Belediyesi ile Turkısh Cargo işbirliğiyle katma değeri olan fidanlar toprakla buluşturuyor.

Siverek'te katma değeri olan fidanlar toprakla buluştu
18 Aralık 2023 - 16:49
Karacadağ yolunun 10 kilometresinde düzenlenen Fidan dikimi programına Siverek Belediye Başkan Vekili Mehmet Akif Gülel, Turkısh Cargo Kargo Operasyon Başkanı Vural Ursavaş, CEKUD Derneği Genel Müdürü Süleyman Coşar, Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar, öğrenci ve misafir katılımcılar katıldı.

Turkısh Cargo işbirliğiyle katılımcılar 7.600 katma değeri olan zeytin ve badem fidanını toprakla buluşturarak can suyunu verdi.

Katma değeri olan fidanların proje kapsamında toprakla buluşturmaya devam ettiklerini belirten Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Koşar şunları kaydetti. ''Siverek Belediyesi olarak daha önce CEKUD Derneğiyle 90 bin meyve fidanlarını toprakla buluşturma çalışmalarımız yaklaşık bir ay önce başlamıştı halen devam etmektedir. Geçen hafta Turkısh Cargo ile yapmış olduğumuz protokol neticesinde 7 bin 600 meyve fidanlarının toprakla buluşturma çalışmalarını başlattık. Her iki derneğimizde sahada bizlerle birlikte bizlere eşlik ederek katma değeri olan fidanlarımızın ekimini gerçekleştiriyoruz. Proje kapsamında dağıtılan ve dikilen fidanlar bölgemizde katma değeri oluşturacak ve bitki deseni değiştirecek daha çok getirisi olan ürünlere dönüşüm noktasında bölgemize ciddi katkılar sağlayacaktır. Projemizde emeği geçen başta Başkanımıza, paydaşlarımıza, Park ve Bahçeler Müdürlüğü ve ekiplerine teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum'' dedi.

Fidan dikiminin ardından proje paydaşları öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtarak hatıra fotoğrafı çektirdi.

Bu haber 1287 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti