Siverek'ten kısa kısa 13 Temmuz 2023

Siverek'te kısa kısa 13 Temmuz 2023

Siverek'ten kısa kısa 13 Temmuz 2023
13 Temmuz 2023 - 10:48
 Siverek'te genç yaşında vefat eden genç mimar Lütfü Seray (28), dün gece gözyaşları arasında Göksügüzel Mezarlığı'nda defnedildi. (23.15)



 Eski Siverek Ortaokul yanında bulunan elektrik direği aşırı rüzgardan dolayı devrildi. (08.00)

 Siverek'e 20 km uzaklıkta bulunan Ertem (Kufrî) kırsal Mahallesi'nde çoban köpeğinin ısırdığı 3 çocuğun sağlık durumları iyi. Aile köpekten alınan numune sonuçlarının çıkmasını bekliyor. (11.20)

 Bir süre önce ihalesi tamamlanan Siverek Organize Sanayi Bölgesi yolunda Fen İşleri Müdürlüğünce asfaltlama çalışmasına başlanırken alt yapısı tamamlanan yol, ekiplerce sati asfalt ile kaplanıyor. (11.25)



 Siverek'te, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen Aile Destek Programından yararlanan 1000 kişinin yardımı iptal edildi. Siverek SYDV tarafından yapılan düzenleme ile 800 kişinin durumu yeniden aktif edildi. 200 kişinin de inceleme süresi dolduğu için güncellemeler devam ediyor. Güncellemelerin cuma gününe kadar tamamlanması bekleniyor. (11.51)

 Şanlıurfa İl Tarım Müdürlüğü tarafından verilen eğitimlere katılan, yetiştiricilik yapmak isteyen, uygun alana sahip 5 kadın çiftçi belirlendi. Siverek-Başbük,Viranşehir-Kırbalı, Akçakale-Gündaş,Halfeti-Özmüş Akçakale- Gündaş olmak 160 kg tohumluk desteği sağlanarak 20 dekarlık 4 demonstrasyon alanı ekildi. Ayrıca Siverek Başbük kırsal Mahallesi'nde tarla günü düzenlenerek ürün hasadı gerçekleştirildi. (12.04)

 Bir Köpek dehşeti daha... Şanlıurfa'da yaşayan Siverekli Selçuk D. (45) işyerine giren köpeği kovmaya çalışırken saldırgan köpek tarafından bacağından ısırıldı. Selçuk D. Şanlıurfa Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde kuduz aşısı oldu. (14.30) 


 Siverek'te yaşanan kuduz olayı ile ilgili açıklama yapan Şanlıurfa Tabip Odası, 1885 yılında uygulanan ilk başarılı kuduz aşısından 138 yıl sonra kuduz hastalığından kayıplar verilmesinin kabul edilemeyeceğini ifade etti. (16.00)

 Siverek Otogarı kavşağında iki otomobilin çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. (19.00)

 Siverek
-Diyarbakır kara yolunda meydana gelen trafik kazasında 4 kişi yaralanırken, araçta çıkan yangın, itfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak söndürüldü. (19.30)



  Siverek Mimarlar Odası kuduzdan dolayı kaybettikleri meslektaşları Lütfü Seray'ın ölümünün ardından kuduz ile mücadeleye destek amacıyla destek vereceklerini duyurdu.Yapılan açıklamada, "Şehrimizde son günlerde artan şüpheli Kuduz vakalarına karşı Kaymakamlık ve belediye tarafından başlatılan çalışmalara destek amaçlı çevrenizde gördüğünüz küpesiz ve saldırgan tavırlı köpekler için aşağıdaki belirtilen irtibat numaralarıyla iletişime geçiniz. İrtibat WhatsApp numarası 0552 552 82 82" denildi. (22.00)



 
Siverek Hürriyet Caddesi'nde seyir halinde bulunan içerisinde kadın ve çocukların bulunduğu otomobile yorgun mermi isabet etti. (22.46)



Not: Bilgiler anlık olarak güncelleniyor

 

Bu haber 1354 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 1 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti