Siverek TSM’den Kanser ve bebek ölümleri ile ilgili seminer

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi tarafından kanserde erken teşhis, kanser taramalarının önemi ve anne- bebek ölümlerinin önlenmesi ile ilgili seminer düzenlendi.

Siverek TSM’den Kanser ve bebek ölümleri ile ilgili seminer
18 Ekim 2017 - 10:50

Siverek Toplum Sağlığı Merkezi (TSM) tarafından kanserde erken teşhis, kanser taramalarının önemi ve anne- bebek ölümlerinin önlenmesi ile ilgili bayanlara yönelik seminer düzenlendi.

Konu ile ilgili bilgi veren Siverek TSM Başkanı Dr. Osman Güzen kanserin dünya genelinde gittikçe artan bir vaka olduğunu belirterek, “ Kanserde en önemli amaç erken teşhis ve sonucunda erken tedavinin sağlanmasıdır. Bu amaçla merkezimiz tarafından bayanlara yönelik bir seminer düzenledik. Özellikle kadınlarda sık görülen meme kanseri ve rahim ağzı kanserinin erken teşhisini sağlamak ve erken tedavi ile hastalığın tedavisini sağlamayı hedefliyoruz. Seminere Genel Cerrah Uzmanımız Dr. Nurcihan Aygün ve ebe Meral Baysal Tatlı katıldı. Ayrıca halk sağlığı uzmanı Dr. Hasan Durmuş tarafından bebek ölümlerinin önlenmesi amacıyla bilgilendirmede bulunuldu. Halkımızın sağlığına katkıda bulunacak çalışmalarımız devam edecektir. Vatandaşlar Merkezimiz ve sağlık ocakları tarafından ücretsiz olarak sunulan kanser tarama hizmetlerinden faydalanabilirler”

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2969 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek