SİVEREKLİ BAYANLAR HZ. FATMA'YI ANDI

Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Bayan Komisyonu tarafından , “Müslüman Kadın İçin En Güzel Örnek Hz. Fatma” isimli bir program düzenlendi.

SİVEREKLİ BAYANLAR HZ. FATMA'YI ANDI
25 Mart 2014 - 16:33

ŞANLIURFA- Siverek İkra Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Bayan Komisyonu tarafından, Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde, Hz. Fatma’nın hayatını ve mücadelesinin anlatıldığı “Müslüman Kadın İçin En Güzel Örnek Hz. Fatma” adlı bir program düzenlendi.

Hz. Fatma’yı anma programı okunan Kur’anı Kerim ile başladı. Hz. Fatma’nın hayatından kesitler sunan dernek gönüllüsü Leyla Temur, Hz. Fatma’nın Müslüman kadınlar için en güzel örnek olduğuna dikkat çekerek, “Hz. Fatma İslam’ın öngördüğü bir kadındı. Her açıdan İslam’ın örnek bir şahsiyetiydi. Babası için bir kız, Annesi için bir evlat, çocukları için ise mükemmel bir anneydi. Hz. Fatma’yı anlamak, bir kadının eşi ile olan diyaloguna, anneliğine, aile içi ilişkilerine ve İslami şahsiyetine, Allah’ın istediği bir standardını kazandırmasıdır. Hz. Fatma böyle bir asırda Müslüman bir kadının her yönden örtüsünün ne olması gerektiğini öğreten bir öğretmendi. Hz. Fatma İslam’ın istediği ideal bir Kadın tipidir. Onun kişiliği bizzat Allah resulü tarafından şekillendirilmiştir. Hz. Fatma bir kadını kadın yapan özelliklerin tümünü kendinde barındırıyordu” dedi

Program daha sonra, Siverek İkra Bayan Tiyatro Ekibi tarafından Hz. Fatma’nın hayatının sergilendiği tiyatro oyunu ile devam etti.

Tiyatro gösterisinin ardından Siverek İkra Bayan İlahi Grubu tarafından Hz. Fatma üzerine yazılan ilahi ve marşlar okundu.

Halkın yoğun ilgi gösterdiği program yapılan dua ile sona erdi.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2830 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü