Sivereklilerden ekmeğin kalitesinden ödün vermeyin çağrısı
Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde, meşe odununda pişen meşhur Siverek ekmeğinin son zamanlarda kalitesinden ödün verilmesi ve hijyen sorunları vatandaşların tepkisini çekti. Siverekliler, zabıta ekiplerinden fırınlara yönelik daha sıkı denetim talep ediyor.
Editör: Siverek Gençlik
30 Haziran 2025 - 11:47
Vatandaşlar, meşe odunuyla "nar gibi kızaran", lezzeti ve kokusuyla bilinen Siverek ekmeğinin bu tür sorunlarla anılmasını kabul edilemez buluyor. Yaz aylarında sinek ve haşerat gibi konularda fırınların çok daha hassas olması gerektiğini belirten Siverekliler, ekmeğin kalitesinden kesinlikle ödün verilmemesi gerektiğinin altını çiziyor.
Siverek halkı, özellikle zabıta ekiplerinden fırınlara yönelik denetimlerin artırılmasını talep ediyor. Bu denetimlerde; hijyen, gramaj kontrolü, fırınların genel temizliği, ekmeğin sarıldığı kağıtların uygunluğu ve personelin ekmeğe tükürükle ıslatılmış parmaklarla dokunmaması gibi konulara özel hassasiyet gösterilmesi isteniyor. Siverekliler, geleneksel lezzetleri olan ekmeklerinin itibarını ve kalitesini korumak adına yetkililerden acil çözüm bekliyor.
www.siverekgenclik.com







FACEBOOK YORUMLAR