Sivereklilerin il olma mücadelesi tiyatro ile anlatıldı

Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği tarafından ödülü Liseler Arası Tiyatro Yarışması düzenlendi.

Sivereklilerin il olma mücadelesi tiyatro ile anlatıldı
18 Mayıs 2017 - 11:41

Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği (SİVİL-DER) ve Siverek İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile ‘Liseler Arası Tiyatro Yarışması’ düzenlendi. Düzenlenen yarışma ile Siverek’in il yapılması mücadelesi sanat yolu ile anlatıldı.

Siverek Eyüp Cenap Gülpınar Gençlik Merkezinde 15-16-17 Mayıs tarihleri arasında düzenlenen yarışmaya 17 okul katıldı.

Konu ile ilgili gazetecilere açıklama yapan Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği Başkanı Vahap Bayram, amaçlarının Siverek’in il yapılması mücadelesini sanat yolu ile anlatmak olduğunu belirtti.

İl olma mücadelesinin siyasi, sosyal ve hukuki olarak çokça dile getirildiğini belirten Bayram, “1990 yılında başlayan mücadelemiz tüm heyecanıyla devam ediyor. Daha önce çeşitli vesilelerle dillendiğimiz il olma düşüncesini bu kez sanat yolu ile gündeme getirmek istedik. İnşallah mücadelemizi sonuna kadar kararlılıkla sürdüreceğiz” dedi.

Lise öğrencilerin oynadıkları oyunlarla yüksek bir performans gösterdiklerini belirten Bayram, “Öğrencilerimiz oynadıkları oyunlarla bizlerin takdirini kazandı. İnsanları kötü alışkanlıklardan korumanın bir yolu da onlara sanatı sevdirmektir. Yarışmaya katılan tüm okullara teşekkür ediyorum”

Tiyatro yarışmasının sonuçları 22 Mayıs 2017 tarihinde Eyüp Cenap Gülpınar Merkezinde düzenlenen program ile açıklanacak. Yarışmada birinciye 6 bin TL, ikinciye 4 bin TL üçüncü takımada 2 bin TL ödül verilecek. Ayrıca yarışmaya katılan tüm okullara çeşitli hediyeler verilecek.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 2262 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü