SPORLA BAŞLA SİVEREK FESTİVALI YAPILDI

Gençlik ve Spor Bakanlığı AB Delegosyonu tarafından Siverek'te sporla başla Siverek festivalı düzenlendi.

SPORLA BAŞLA SİVEREK FESTİVALI YAPILDI
12 Mayıs 2015 - 16:33

Gençlik ve Spor Bakanlığı AB Delegosyonu tarafından Siverek'te sporla başla Siverek festivalı düzenlendi.Program, açılış konuşmaları ile başladı. Ardından Siverek Halk Eğitim Merkezi folklor gösterisi ile devam etti. Festivalde basketbol, voleybol, badminton ve çeşitli sosyal beceri içeren spor faaliyetleri ile devam etti.


Bir sosyal içerme projesi olan ‘Spor Eğitimiyle Sosyal Katılımın Desteklenmesi için Teknik Yardım Projesi’ Diyarbakır, Batman ve Siverek’te uygulanmaktadır. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti’nin ortak finanse ettiği ve Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın yararlanıcısı olduğu proje, NIRAS (Polonya),Agrin (Türkiye), Güney Silesya Spor Federasyonu (Polonya) ve TKV (Türkiye)konsorsiyumu tarafından yürütülmektedir.Ağustos 2013’te başlayan proje, Ağustos 2015’te sona erecektir.

Proje kapsamındaki eğitimlerin hedefi sporu bir araç olarak kullanarak 8000 dezavantajlı çocuk, gencinve engelli bireyin sosyal katılım ve uyumlarının artırılmasıdır.Bir hafta süren eğitimlerdeiletişim, ekip çalışması, sosyalleşme, ağ kurma gibi önemli beceriler verilmektedir. Çocuk gruplarındasosyal beceriler ve uyuşmazlıkların çözümü gibi konulara önem verilmekte ve bunlara yönelik çeşitli sosyal oyunlar oynanmaktadır. Genç gruplarında, istihdama yönelik olarak, iş bulma, özgeçmiş yazma, iş görüşmeleri konularında bilgi verilmektedir. Engelli çocuklardan da 400 kişi, özellikle motor becerilerin geliştirilmesi amacıyla sporun bir araç olarak kullanıldığı eğitimlerden yararlandırılmıştır.

Proje kapsamında, 10-14, 15-18 ve 19-24 yaş gruplarına dört günlük eğitimler verilmiştir. Küçük yaş grubuna verilen eğitimlerde daha çok “şiddet dışı iletişim”, “güven”, “takım çalışması”, “yardımlaşma”, “empati” ve “engellileri anlama” temalarına odaklanılmıştır. Diğer iki yaş grubunda ise, “girişimcilik”, “CV hazırlama” ve “iş görüşmelerinde nasıl davranılması gerektiği” konularında eğitim almışlardır. Toplamda 160 çocuk Hazar Gölü ve Olimpos’ta birer haftalık yaz kamplarına götürüldüler. Bundan başka, 400 engelli çocuk özel hazırlanmış eğitim programlarına katıldı. 400’den fazla eğitimci birer haftalık eğitimler aldı. Toplamda 2850 ebeveyn yarım günlük “Sağlıklı Aile ve Sağlıklı Yaşam” seminerlerine katıldı. Ebeveynlereyönelik farkındalık artırıcı faaliyetlerin amacı, sağlıklı yaşam, aile içi etkili iletişim ve çocuklara olumlu rol modeli olma konuları işlenmektedir. Yarım gün olarak planlanan faaliyetlerde toplam 2,000 ebeveynin faydalanması öngörülmüş ise de proje sonunda bu sayı 3000 civarında gerçekleşerek daha geniş bir kitleye ulaşmıştır.

Projenin son aşamasında, 2015 Mayıs ayı içerisinde Diyarbakır, Siverek ve Batman’dabirer festival düzenlenecektir. Bu festivallerin her birine proje faaliyetlerinde yer almış olan faydalanıcılardan 500’er kişi katılacak veeğitimlerde öğrendikleri spor ve sosyal beceri oyunlarını sergileyeceklerdir. Festival aynı zamanda sporun doğrudan ve dolaylı faydalarının toplum tarafından daha iyi anlaşılması amacına hizmet etmeyi amaçlamaktadır.

Projede ulaşılan sonuçlar ve alınan dersler, 20-21 Mayıs 2015 tarihinde Ankara Hilton Oteli’nde gerçekleştirilecek olan geniş katılımlı bir kapanış konferansında sunulacak ve tartışılacaktır. Konferansın ilk günü ulaşılan sonuçlar, ikinci gün ise ileride yapılacaklar ve sürdürülebilirlik konuları ele alınacaktır.

www.siverekgenclik.com




Bu haber 2845 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü