SUSA ŞEHİTLERİ Ş.URFA'DA ANILDI

Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi, 1992 yılında PKK tarafından Susa Camiinde katledilen Müslümanları andı.

SUSA ŞEHİTLERİ Ş.URFA'DA ANILDI
28 Haziran 2013 - 14:40

ŞANLIURFA-Mustazaflar Cemiyeti Şanlıurfa Şubesi Susa Camisinde katledilen Müslümanları anmak amacıyla bir program düzenlendi. Kuranı Kerim tilavetiyle başlayan programda M.Emin Baytar Hoca bir konuşma yaptı. Doksanlı yıllarda Müslümanların yaşadığı sıkıntıları anlatan Baytar, Susa katliamının tarihin en acı olaylarından biri olduğunu söyledi.

Programda sinevizyon gösterimi ile katliam anlatılırken kalabalık, Susa katliamcılarını lanetlendi. Programda Kardeşler İlahi Grubu Susa üzerine yazılan ağıtları ve ezgileri seslendirdi.

Susa katliamını anlatan Baytar Hoca "O Acıyı, o dehşeti, o vahşeti birebir yaşayan kardeşlerimiz vardır. Bu Olay neydi, bu olayın gerçekleşmesinin altında yatan süreçler nasıl gerçekleşti? Bunlardan haberdar olmayan kardeşlerimizde vardır. Tarihte eşi benzeri görülmüş az bir katliamdır. Tarihte muhakkak ki buna benzer olaylar vardır gerçekleşmiştir. Ama hiçbiri Susa katliamı gibi mazlumca olmamıştır."dedi.

Ahzap orduları gibi Müslümanları yok etmeye çalışıyorlardı
Ahzab ordularının Medine'deki Müslümanları yok etmeye çalıştığı gibi 90'lı yıllarda da birçok İslam düşmanı grubun inançlı insanlara saldırdığını ifade eden Baytar, "O çetin yıllarda Müslümanlar her türlü ambargoya tabi tutuldular. Müslümanlar bir yandan İslami davayı yaşatma ve başka nesillere aktarma mücadelesi verirken diğer yandan da hayatta kalma mücadelesi veriyorlardı."ifadelerini kullandı.

Baytar Hoca, doksanlı yıllarda inançlı insanların bir yandan Kemalist rejim tarafından bir yandan da Marksisit Leninist örgüt tarafından zulme uğratıldıklarını söyledi.

Program Ömer Soyaslan Hoca'nın yaptığı dua ile son buldu.(Osman Gülebak-İLKHA)


Bu haber 4787 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem