Tam kapanmanın gölgesinde cuma namazı kılındı

Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Mevlid-i Halil Camii'ne gelen halk, sosyal mesafe ve maske kuralına uygun şekilde cuma namazını eda etti.

30 Nisan 2021 - 15:06
Coronavirus tedbirleri kapsamında uygulanan 17 günlük "tam kapanma" uygulamasının ilk cuma namazı kılındı.

Halk, araç kullanmamak şartıyla evlerine en yakın camiye giderek cuma namazını kıldı.

Şanlıurfa'nın simgesi olan Balıklıgöl Yerleşkesi'nde bulunan Mevlid-i Halil Camii'ne gelen halk, soysal mesafe ve maske kullanımına dikkat ederek cuma namazını eda etti.
"Bu haftaki Cuma hutbesinde 'infak' konusuna değinildi"

İnfakın Allah'ın verdiği nimetlerden ikram olduğu belirtilen hutbede, "İnfak, Allah’ın bize emanet ettiği mal ve servetten, verdiği nimetlerden başkalarına da ikram etmektir. İhtiyaç sahiplerini koruyup gözetmek, onlara kol kanat germektir. Ailemize, akrabamıza, komşumuza, din kardeşimize hâsılı tüm insanlığa faydalı olmak için çaba göstermektir. İnfak, beden ve ruhlara şifadır. Bizler, infakla nefsimizi ve malımızı arındırırız. Üzüntü ve kederi paylaşır, Rabbimizin hoşnutluğunu kazanırız." denildi.




İnfakın toplumlara da şifa olduğu belirtilen hutbede, "Kardeşlerimizle aramızdaki ahenk, huzur, birlik ve beraberlik infakla pekişir. Yardımlaşma ve dayanışma, infakla yaygınlaşır. Ve nihayet müminler infakla Cenâb-ı Hakk’ın nusretine nail olur. Nitekim Peygamber Efendimiz bir hadis-i şerifinde,  'Kul, kardeşinin yardımında olduğu sürece, Allah da onun yardımcısı olur.' diye buyurmaktadır." dedi. (İLKHA)
Bu haber 661 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem