Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor

Siverek Belediyesi kentin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak amacıyla başlattığı çalışmaları sürüyor.

Tarihi Siverek Kalesi gün yüzüne çıkarılıyor
05 Ağustos 2023 - 13:57
Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın göreve başlamasıyla kentin turizm potansiyelinin ortaya çıkarılması amacıyla başlattığı girişimler meyvelerini vermeye devam ediyor.

Bakanlık düzeyindeki çalışmalar için AK Parti Genel Başkan Danışmanı Mehmet Kasım Gülpınar ile Ankara'dan bakanlık yollarını aşındıran Başkan Ayşe Çakmak, ilçenin hak ettiği hizmetleri alması amacıyla girişimleri sürüyor.

Bu kapsamda Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında çeşitli görüşmeler yapan Çakmak'ın girişimleriyle Sümerlerden kaldığı düşünülen tarihi Siverek Kalesi'nde başlatılan çalışmalar sürüyor.

Siverek Belediyesinin öz kaynakları ve bakanlık desteğiyle kamulaştırılan alanlarda yıkım çalışmaları sürerken aynı anda restorasyona devam ediliyor.
Kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı tamamlanırken toplamda 90 ev ve işyerinin yıkımının yapılacağı belirtildi.

Yıkımın Fen İşleri Müdürlüğünce yapıldığını aktaran harita teknikeri Adem Öztürk, şunları söyledi:

"Tarihi kalemizi gün yüzüne çıkarmak ve turizme kazandırmak amacıyla başlattığımız çalışmalar devam ediyor.  Şu an için öz kaynaklarımızla kamulaştırılması tamamlanan 21 evin yıkımı sürüyor. Yaklaşık 90 kamulaştırılması gereken ev ve iş yeri var, bunların da kamulaştırılması yapıldıkça biz yıkımını sürdüreceğiz. Buradaki temel hedefimiz ilçemizin turizm potansiyelini ortaya çıkarmak ve tarihimize sahip çıkmaktır. Yıkım çalışmaları sırasında bizlere bir arkeolog ve sanat tarih uzmanı eşlik ediyor. Kalemiz Sümerlerden kalma bir yapı ve belediye başkanımız Ayşe Çakmak'ta bu konuda hassas davranıyor. Yani Siverek Belediyesi olarak tarihimize sahip çıkıyoruz."

Yürütülen çalışmalar nedeniyle duydukları memnuniyeti dile getiren ilçe sakinleri, Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'a teşekkür etti.
Bu haber 586 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Şanlıurfa'da bir evde yaralı kızıl şahin ele geçirildi
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım
Harran Üniversitesi'nden Yapay Zekâya adım