Türk, Siverek'te ağa ve şeyhlere yüklendi

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, "Ağa ve şeyhlere verecek oyumuz yok" dedi.

Türk, Siverek'te ağa ve şeyhlere yüklendi
07 Mart 2024 - 19:38
DEM Parti Siverek ilçesinde seçim bürosu açılışı yaptı.

Bavuş Mahallesi Şükrü İzol Caddesi'nde yapılan açılışa DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, DEM Parti Urfa Büyükşehir Belediyesi eşbaşkan adayları Celaleddin Erkmen ile Gülşen Özer, DEM Parti Siverek belediye eşbaşkan adayları Ali Dusak ile Yıldız Çetiner'in yanı sıra Riha Barış Anneleri Meclisi üyeleri ve partililer katıldı.

Program DEM Parti ilçe eşbaşkan ile belediye eşbaşkan adaylarının halkı selamlaması ile başladı. Ardından konuşan DEM Parti Urfa Milletvekili Ferit Şenyaşar, “31 Mart’ta Siverek Belediyesi’ni halkın belediyesi yapacağız. Siverek ne ağa ne de türevlerinin yeridir, Siverek halkındır. Bizi ağalar yönetmesin diye geliyoruz” dedi.

DEM Parti Mardin Büyükşehir Belediye Eşbaşkan Adayı Ahmet Türk, konuşmamasına 2018 yılında hayatını kaybeden İbrahim Ayhan’ı anarak başladı.



31 Mart yerel seçimlerinin bütün dünyaya Kürtlerin kendi kimliklerine sahip çıktığı mesajını vermesi için önemli olduğunun altını çizen Türk, “Arkadaşlarımızı bu halka hizmet etmek için geliyorlar. Binlerce arkadaşımız sürgünde ve zindanda ve büyük bir tecrit var. 3 yıldır Öcalan üzerinden ağırlaştırılmış bir tecrit var. Biz barışa, eşitliğe, kimliğimize sahip çıkacağız. Bugün Ağa ve Şeyhler, sesimizi duysun; bu topraklarda zulüm devam ediyor. Dört parça Kurdistan’da Kürtlerin kazanımlarını kaybetmesi için saldırıyorlar. “Biz halkların kardeşliğini savunuyoruz” diyen Türk, “Bütün halkların demokrasiye erişmesi için çabalıyoruz. Kimsenin düşmanı değiliz. Kendi haklarımızı istiyoruz. 31 Mart’ta Şeyhlerin ve ağaların hakkettiği cevabı vermemiz lazım. 31 Mart’a kadar ev ev dolaşın ve mücadeleyi anlatın. 31 Mart’ta da sandıklarınıza sahip çıkın ve Siverek belediyesini DEM Parti belediyesi yapın” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdeleleri Barış Anneleri tarafından kesildi. Açılış programı Hozan Servan’ın seslendirdiği Kürtçe şarkılar eşliğinde çekilen halaylar ile son buldu.

Bu haber 767 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti