Uluslararası Kalkınma Ve Girişimciyi Destekleme Derneği Sivil-Der'i ziyaret etti

Merkezi İstanbul'da bulunan Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Siverek Şubesi, Sivil-Der'i ziyaret etti.

Uluslararası Kalkınma Ve Girişimciyi Destekleme Derneği Sivil-Der'i ziyaret etti
21 Mart 2021 - 15:13

 


Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Siverek Şubesi Başkanı Dila Baydilli tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Dernek olarak amacımız yoksullukla mücadele etmek ve ülkemizdeki ekonomik hayatın canlanmasına katkı sağlayacak projeler üreterek girişimci ve yeni girişimci adaylarına yol göstermektir. Bu bağlamda ülkemizde işlenen suçların ve dağılan yuvaların temel sebebi ekonomik kaynaklıdır. Ülkemizin sosyal sorunlarından herkes sorumludur. Kişisel, grupsal veya toplumsal hayatın düzenli, verimli ve mutlu olmasını istemek uygar insana yakışan bir olgudur. Hayat sebebinin, hayat kaygısı hizmeti olmalıdır. Bundan daha imrenilecek bir hayat örneği olamaz." İfadelerini kullandı.


Hangi koşullarda olursa olsun, insanın bir değer olduğunu ifade eden Baydilli, "Emek karşılığı yardım ilkesinin anlamı, çağdaş düşüncenin sosyal hizmet kavramına en büyük katkısı olan insanın haysiyet ve varlığına saygı fikrinin temel motifidir. Hangi koşullarda olursa olsun, insan bir değerdir. İnsan kendi kapasite ve gücü ile yaşadığı topluma ne kadar katkıda bulunabilirse, o kadar çok değerlidir ve saygındır. Bireyler ve gruplar toplum içinde saygınlık ve sorumluluklarını sürdürerek ekonomik, sosyal ve kültürel yetenekleri oranında toplum yaşamına katkıda bulunmalıdırlar. Bireyler herhangi bir nedenle kendi kendilerini ekonomik olarak idare etme haklarını yitirdiklerinde, bu hakkı yeniden kazanma imkânına sahip kılınmalı ve bunun için yapabilecekleri iş imkânları oluşturulmalı ve toplum üretken hale getirilmelidirler." dedi






Baydilli açıklamasını şu ifadelerle tamamladı:


"İşte bu ilke ve düşünceyi benimseyen Uluslararası Kalkınma ve Girişimciyi Destekleme Derneği Şanlıurfa /Siverek şubesi kurulum aşamasındadır. Siverek İl Yapma ve Kalkındırma Derneği'ne, Koçali Aymaz abimize ve tüm ekibine bize vermiş oldukları destekten dolayı teşekkür ederiz."


Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Sivil-Der Başkanı Ayhan Ekinci, "Uluslar arası Girişimciyi Destekleme Derneği Siverek Şubesi Yönetim Kurulu ve Üyeleri Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği merkezinde SİVİLDER Yönetim Kurulu ile çok anlamlı ve detaylı görüşmeler yaparak kadim kentimiz Siverek’te kadınları ekonomiye kazandırma ve geçleri meslek sahibi yapma konularında geniş kapsamlı fikirler alışverişinde bulunuldu. İki derneğimiz birlikte çalışma kararına varıldı. Uluslar arası Girişimciyi Destekleme Derneği Siverek Şubesi hizmet binası açıncaya kadar Sivil-Der merkezinde birlikte çalışamaya karar verdiler." Dedi


Ekinci açıklamasını şu ifadelerle tamamladı.


"Tek amacı Siverek’in her yönü ile gelişip kalkınarak çağdaş kentler seviyesine ulaşmak olan Sivil-Der ile yeni kurulan Uluslar arası Girişimciyi Destekleme Derneği Siverek Şubesi Başkanlığının birlikte güç birliği içerisinde çalışmalarının kentimizdeki kadın ve gençlerimizi meslek sahibi yapmak konusunda önemi çalışmalar yapacaklarına inanmaktayım."


www.siverekgenclik.com


 


Bu haber 5913 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek