Urfa'da Filistin'e özgürlük yürüyüşü (Video)

Şanlıurfa'da, Filistin'e Destek Platformu tarafından düzenlenen "Filistin'e Özgürlük Yürüyüşüne" sağanak yağışa rağmen binlerce kişi katıldı.

09 Aralık 2023 - 18:00
Siyonist işgal rejiminin işgal ettiği Filistin topraklarında yıllardır sürdüğü katliamlar ve soykırımlar, tüm dünyanın gözü önünde, her geçen gün artarak devam ediyor.

7 Ekim 2023 tarihinde Aksa Tufanı Harekâtı'nın ardından başlayan Siyonist saldırılarda çoğunluk çocuk ve kadın 17 binin üzerinde masum insan hayatını kaybetti.

Fosfor bombalarıyla hastane, kamp ve sivil alanları uçaklarla bombalayarak soykırım suçu işleyen Siyonist işgalcilere yönelik tepkiler ise dünya genelinde devam ediyor.

Siyonist barbarlığı ve vahşeti gören vicdan sahibi insanlar ise Siyonist saldırıların engellenmesi için tüm dünyanın ayağı kalkmasını bekliyor.

Siyonist saldırılara karşı yaklaşık 2 aydır meydanlarda olan Urfalılar, bugün de sağanak yağışa rağmen Filistinli kardeşlerinin yanında olduğunu gösterdi.

Filistin'e Destek Platformu tarafından düzenlenen "Filistin'e Özgürlük Yürüyüşüne" binlerce Filistin sevdalısı katıldı.

Saat 14.00'te Ali Şelli Parkı yanında başlayan "Filistin'e Özgürlük Yürüyüşü" Rabia Meydanı'nda yapılan basın açıklaması ile sona erdi.

Yürüyüşe katılanlar hep bir ağzından Siyonist işgalcileri lanetleyerek, Filistinli mücahitler lehine sloganlar attı.

Yürüyüşe Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti Şanlıurfa İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu, HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Faruk Polat, sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

Program Mehmet Halil Mermer tarafından okunan Kur'an'ı Kerim tilaveti ile başladı.

"Gazze bir haysiyet meselesidir

Program konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, "Lanet, İsrail'e giderek, 'Ben buraya bir ABD Dış İşleri Bakanı olarak değil bir Yahudi olarak geldim.' diyen emperyalistlerin olsun. Kadın, çocuk, yaşlı demeden insanları katledenlere lanet olsun. Gazze bir haysiyet meselesidir. Bugün Gazze için yağmura rağmen yollara düşenlere selam olsun." Dedi.
"Filistin'de yaşananlar yüzyılın soykırımıdır"

Programda konuşan Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Çoşkun, "Şanlı direnişe binlerce selam olsun. Gazze'de, Filistin'de yaşananlar yüzyılın soykırımıdır. Gazze'de ölen insanlığı ayağa kaldırmak için sesimizi, sözümüzü Siyonist ve katil İsrail'e duyurmak için meydanlara bir yumruk gibi inen Şanlıurfalıları adına diyoruz ki 'Ey soykırıma göz yumanlar! Tarih sizi yargılayacak ve tarihte kara bir leke olarak kalacaksınız." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise konuşmasında İsrail'i tanımayan dünya kamuoyunun Gazze'de yaşanan saldırıların ardından İsrail'i çok tanıdığını ifade etti.

GAPGündemi
Bu haber 1373 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti