Urfa'da hekimler siyonist zulme dur demek için yürüdü

Şanlıurfa'da hekimler ve sağlık çalışanları tarafından Gazze işlenen insanlık suçuna tepki göstermek amacıyla sessiz yürüyüş düzenlendi.

Urfa'da hekimler siyonist zulme dur demek için yürüdü
23 Aralık 2023 - 16:36
Siyonist işgalcilerin Gazze halkına yönelik gerçekleştirdiği soykırıma yönelik tepkiler devam ediyor.

Dünyanın gözü önünde işlenen soykırıma tepki gösteren sağlık çalışanları ve hekimler, Ulu Camii önünden Balıklıgöl'e kadar yürüdü.

Burada düzenlenen basın açıklamasını Doktor Ramazan Aslanparçası okudu.
,

"İşgalciler her gün bir hastaneyi bombalıyor"

"İşgal altındaki yeryüzünden Özgür Gazze’ye selam olsun" diyerek basın açıklamasına başlayan Aslanparçası, "Hekimler ve Sağlık Çalışanları olarak beyaz önlüklerimizle başlattığımız 'Sessiz Yürüyüş' ümüz 6. Haftasında! Türkiye’de İstanbul Ankara İzmir başta olmak üzere Edirne’den Kars’a 40'tan fazla şehirde aynı anda Filistinli masumların sesi olmak için, Siyonist işgalcilerin katliamını duyurmak ve bu zulme engel olmak için, vicdanlı kalabilmenin hâlâ mümkün olduğunu haykırmak için buradayız!

Geçtiğimiz hafta Han Yunus kentine yapılan saldırıdan sonra yaralılar Naser Hastanesi’ne getirildi. İşgalciler hemen bir gün sonra Naser Hastanesi’ni bombardımana tuttu. İsrail, Gazze’deki bombardımanında Fransız Dışişleri Bakanlığı'nın bir çalışanını öldürdü. Fransa hükümeti veya herhangi bir uluslararası yapıdan hala tek bir açıklama gelmedi. Ayrıca Filisin’in işgal altındaki diğer toprakları olan Batı Şeria ve Kudüs’te de İsrail ve yasadışı Yahudi işgalcilerin saldırılarında 301 Filistinli öldürüldü." dedi.

"İsrail’in en büyük düşmanı gerçeklerdir"

Aslanparçası, "İnsanlığın çiğnendiği bu katliamda kimlerin hangi tarafta durduğunu görüyoruz. Mesele kendi çıkarları olunca insanlık ve özgürlük dersi verenler, Gazze’deki vahşeti hangi vicdana sığdırabiliyorlar? İsrail’in Gazze’ye uyguladığı bu soykırımın sesini kısmak için işbirlikçi Yahudi lobisi; Facebook, İnstagram ve diğer sosyal medya ağlarında Gazze’de yaşananları aktaran paylaşımlara erişim kısıtlaması getirdi. Bu zulmü duyuran birçok sosyal medya hesabı haksız yere kapatıldı. Erişim kısıtlamasına gitmeyen Twitter’ı da hedef alan, başta Disney olmak üzere eli kanlı işbirlikçiler, Twitter’a dava açarak bu zulmün duyulmasını engellemeye çalışmaktadır. İsrail’in en büyük düşmanı gerçeklerdir.

Gerçeğin temsilcileri basın mensupları ve gazetecilerdir. İsrail onlarca yıldır gazetecileri hedef almaktayken, sadece 7 Ekim’den bu yana Gazze’de 98 gazeteci öldürüldü. Nerede basının özgürlüğü, nerede dokunulmazlık? Dünyada hâkim gü
ç olarak görünenlerin samimiyetini işte buradan okuyabilirsiniz." ifadelerini kullandı.

Urfa'da hekimler siyonist zulme dur demek için yürüdü

"İşgal güçleri insanlığa ait tüm değer ve sınırları çiğneyerek katliamlarına devam ediyor"

Aslanparçası, "Gazze halkı; hayranlık verici dirayeti, adanmışlığı, sabrı ve cesareti ile dünyanın geri kalanına “kalp masajı” yapıyor. İnsanlık derin uykusundan uyanıyor! 8 milyar insan, bir grup azgın işgalcinin pervasızca sürdürdüğü soykırıma daha fazla seyirci kalamaz! Durumu kritik 5000 yaralının acilen tahliye edilmesi için Refah sınır kapısı derhal açılmalıdır! Refah sınırında utanç tümörleri gibi bekleyen insani yardım tırlarının acilen Gazze içine geçişi sağlanmalıdır. 7 Ekimden bu yana Gazze'de; İşgalci Siyonist İsrail saldırılarında şehid olanların ve kayıpların sayısı; 27 bin’i geçti! 8.000 çocuk öldürüldü! 6.200 kadın öldürüldü! 310 Sağlık çalışanı, 97 Hekim öldürüldü! Şifa Hastanesi başhekimi, el Awda Hastanesi Müdürü dâhil 99 hekim ve sağlık çalışanı işgalciler tarafından tutuklandı. Hastanelerden, ailelerinin yanından gözaltına alınıp kıyafetleri zorla çıkartılarak elleri bağlı şekilde bilinmeyen yerlere götürülüp alıkonulan sivillerin katledildiği haberleri geliyor! İşgal güçleri insanlığa ait tüm değer ve sınırları çiğneyerek katliamlarına devam ediyor!" diye konuştu.

"Çok Acil tıbbi müdahale yapılmazsa 5000 yaralı için artık çok geç kalınmış olacak"

Aslanparçası, "52.600 konut, 282 okul ve üniversite 126 hükümet binası 112 cami 90 okul ve üniversite binası 23 Hastane, 53 sağlık ocağı bombalarla tamamen yıkıldı! 102 ambulans imha edildi! 254 bin konut, 200 cami, 3 kilise, 140 sağlık kuruluşu hedef alındı, tahrip edildi ve kullanılamaz durumda! Enkazlar kaldırılamıyor, yaralılara ulaşılamıyor! 7.000 kişi hala kayıp! Kayıpların %70'i çocuk ve kadınlardan oluşuyor! Gazze Şeridi'nde yerinden edilen 1.9 milyon Filistin halkı; barınma, gıda, temiz su, ilaç ve sağlık hizmetinden yoksun şekilde yaşam mücadelesi veriyor! 355.000 kişi çeşitli bulaşıcı hastalıklara yakalandı! 1034 çocuk, kanser veya diyaliz hastası, 10 bin kanser hastası, 45 bin hamile ve 68 bin emziren kadın bakıma muhtaç halde, kansızlık, kanama ve ölüm riskiyle karşı karşıya! Hastaneler zorla boşaltıldı, artık neredeyse hiçbir sağlık hizmeti verilemiyor. 53 bin yaralı var! Çok Acil tıbbi müdahale yapılmazsa 5000 yaralı için artık çok geç kalınmış olacak!" ifadelerini kullandı.

"Zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz"

Aslanparçası, "Bu dehşet tabloyu seyreden Dünya Sağlık Örgütü, Birleşmiş Milletler, Uluslararası İnsan Hakları Örgütleri, NATO... Sizlere sesleniyoruz: İnsan hakları ve uluslararası hukuk kuralları açıkça ihlal ediliyor. Binlerce sivil, kadın ve çocuk acımasızca katlediliyor. Dünya’daki bütün uyarı, yürüyüş, eylem, protesto, kınamalara rağmen İsrail pişkince ve göz göre göre savaş suçu işlemeye devam ediyorken; insanlıktan, vicdandan, hak ve hürriyetten ve ırkçılık karşıtı söylemlerden bahsettiğinizde samimiyseniz, bu zulmü durdurmak için daha neyi bekliyorsunuz? Elbette gün gün kaydettiğimiz bu savaş suçları bir gün karşınıza gelecek, dünyada ve ahirette bu zülmü işleyenlerden ve destek olanlardan hesabı sorulacaktır. Bugün 23 Aralık, Rim yavrumuzun doğum günü, yaşasaydı bugün 4 yaşına basacaktı, ama işgalciler tarafından öldürüldü. Rim ve vefat eden diğer bütün çocuklarımız adına, bugünü Dünya Şehit Çocuklar Günü olarak kabul ediyor ve her yıl bu katliamı hatırlamak adına tarihe not düşüyoruz. Buradan tüm dünyadaki hekimler, sağlık çalışanları ve vicdan sahibi insanları harekete geçmeye, bu onurlu yürüyüşte yer alarak zulme karşı durmak adına Sessiz Yürüyüş kervanımızda ses olmaya davet ediyoruz! Kanıksamayacağız! Normalleştirmeyeceğiz! Sindirilmeyeceğiz! Sabırla ve azimle zulme karşı duranlar olacağız!" dedi.
Basın açıklaması sonunda Pençe Harekâtı bölgesinde şehit olan 6 asker için Allah'tan rahmet dilendi.

GAPGündemi




 
Bu haber 366 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti