Urfa'da ikinci ceket vakası sinyali!

2009 yerel seçimlerinde süreci yanlış yönetmesinden dolayı en büyük kalesi olan Urfa'yı kaybeden Ak Parti, ikinci ceket vakası ile karşı karşıya..

Urfa'da ikinci ceket vakası sinyali!
23 Ocak 2024 - 15:22

Hatırlanacağı üzere; Şanlıurfa Eski SSK Hastanesi Başhekimi olan Ahmet Eşref Fakıbaba, % 60 oy oranıyla 2004 yılında AK Parti'den belediye başkanı seçildi.

AK Parti, 29 Mart 2009 yerel seçimlerinde ise AK Parti Şanlıurfa Belediye Başkan Adayı olarak Mehmet Oymak'ı belirledi.

Temayül yoklamalarında öne çıkan ve halkın aday olarak yeniden görmek istediği Fakıbaba'nın üzeri çizildi.

AK Parti Şanlıurfa Milletvekillerinden bazıları "Ceketimizi aday yapsak Urfa'da kazanırız" diyerek halkın tercihlerini önemsemediğini ve AK Parti için oyların "çantada keklik" olduğu imajını verdi.

Milletvekillerinin bu yaklaşımına tepki gösteren bazı Urfalılar, evlerinin balkonlarına "ceket" asarak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Urfa seçim mitinginde ise ceket sallayarak tepkilerini gösterdi.

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde % 43 alan Fakıbaba, Şanlıurfa Belediye Başkanı seçildi.

Ak Parti Milletvekillerinin yanlış yönlendirmesiyle hatalı tercihte bulunan AK Parti, en büyük kalelerinden biri olan Şanlıurfa'ya kaybetmiş oldu.

Daha sonra Saadet Partisi'ne katılan Fakıbaba, 2013 tarihinde yeniden AK Parti'ye katıldı ve 2014 yerel seçimlerinde yeniden aday olmadı.

Fakıbaba, daha sonra 2015 seçimlerinde AK Parti'den milletvekili seçildi ve bakanlık yaptı.

Fakıbaba, 2022 yılında AK Parti'den istifa ederek İYİ Parti'ye katıldı.

Tarih tekerrür edecek mi?

31 Mart 2024 tarihinde yapılması öngörülen yerel seçimler öncesinde yine aynı hataya düşen AK Parti, halkın değişim taleplerini görmezlikten geldi.

Zeynel Abidin Beyazgül'ün aday olarak açıklamasının ardından istifa ederek Yeniden Refah Partisi'ne geçen M. Kasım Gülpınar, Urfa'da yeni bir ceket vakası yaşanmasına neden olabilir.

Şanlıurfa merkez ve ilçelerinde geniş bir kitlesi olan Gülpınar'ın istifası Urfa'daki siyasi dengeleri tamamen değiştireceğe benziyor. Hatta kesinleşen bazı ilçe belediye başkan adaylarının revize edilmesi gündeme gelebilir.

Gülpınar'ın merkez ve ilçe teşkilatlarında da ciddi bir yapılanması bulunuyor. Yaşanan bu gelişmelerin ardından AK Parti merkez ve ilçe teşkilatlarında istifalar geleceğe benziyor.

Fakıbaba destek verecek mi?

Kulislerde dolaşan bilgilere göre, İYİ Parti Ankara Milletvekili Fakıbaba'nın Gülpınar'a destek vereceği, İYİ Parti'nin Şanlıurfa'da aday çıkarmayacağı yönünde.

Gülpınar'ın istifasının ardından AK Parti Genel Merkezi'nin Büyükşehir Belediye Başkanı ve adayı Zeynel Abidin Beyazgül'ü ve AK Parti İl Başkanı Ali İhsan Delioğlu'nu Ankara'ya çağırdığı öğrenildi.

www.siverekgenclik.com

Bu haber 1285 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti