Urfa'daki sel felaketinde can kaybı 14'e yükseldi

Urfa'da etkili olan sağanak yağışların ardından yaşanan sel felaketinde can kaybı 14'e yükseldi.

Urfa'daki sel felaketinde can kaybı 14'e yükseldi
16 Mart 2023 - 16:06



Şanlıurfa Valiliği kentte yaşanan sel felaketi ile ilgili yayımladığı basın açıklamasında yapılan çalışmalar ve can kayıpları ile ilgili açıklamada bulundu.

Son iki günde metrekareye 137,6 kg yağış düştüğü belirtilen açıklamada, "14 Mart 2023 Salı günü Şanlıurfa’yı etkisi altına alan şiddetli sağanak yağış, 15 Mart 2023 Çarşamba gününde de etkisini göstermeye devam etmiş ve çeşitli olumsuzlukları beraberinde getirmiştir. Normal şartlar altında, son 30 yılın ortalama verilerine göre metrekareye düşen yağış miktarı 57,9 kg iken; ilimizin merkez ilçelerine son iki günde düşen yağış miktarı 137,6 kg olarak ölçülmüştür." denildi.

"Birçok dere taştı"
 
Şiddeti yağışların derelerin taşmasına neden olduğu belirtilen açıklamada, "Şiddetli sağanak yağış ile Karakoyun Deresi, Cavsak Deresi, Karaköprü Deresi ve Sırrın Deresi’nin taşması sonucu sel baskınları meydana gelmiş olup, en çok bu bölgelerimiz afetten etkilenmiştir. Bu kapsamda; 15 Mart 2023 ve 16 Mart 2023 tarihlerinde tedbir amaçlı ilimizdeki tüm okul kademelerinde eğitim ve öğretime bir gün ara verilmiş, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personellerimiz de idari izinli sayılmıştır." ifadeleri kullanıldı.

"18 bin 359 ihbar geldi"

Sel felaketinde yapılan çalışmalara değinilen açıklamada, "Sel felaketinin yaşandığı ilk andan itibaren 7 bin 585 personel ve bin 485 araç ile tüm ekiplerimiz teyakkuz halinde 7/24 esasıyla sahadaki çalışmalarını yerine getirmektedirler. İl dışından da ekiplerimize takviye destek olarak 417 personel, 242 araç, 26 bot, 50 dalgıç pompa, 80 motopomp ve 23 dalgıç görevlendirilmiş olup tüm çalışmalar hızla ilerlemektedir. Ayrıca bin 600 jandarma personelimiz de sahada görev yapmaktadır. 112 Acil Merkezi’mize bu süreçte toplamda 18 bin 359 ihbar gelmiştir." denildi.

14 can kaybı, 2 kayıp

Açıklamada afette can kaybının 14'e yükseldiği belirtilerek, "Afetin ikinci gününde vefat eden vatandaşlarımızın toplam sayısı 14 olup, kayıp 2 vatandaşımızı arama çalışmaları titizlikle devam etmektedir. Oluşturulan hasar tespit ekiplerimizin saha çalışmaları da aralıksız sürdürülüyor. 2 bine yakın ev ve iş yerimizin hasar tespit çalışmaları yapılmıştır. Selden hasar gören tüm yapıların tespiti yapılarak vatandaşlarımızın zarar ve ziyanları devletimizce karşılanacaktır." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamanın sonunda şu ifadeler kullanıldı:
 
"Yaşadığımız bu felakette hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet; yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar diliyoruz. Yaşanabilecek tüm olumsuzluklara karşı halkımızın dikkatli ve tedbirli olması için gereken tüm uyarılar resmî kanallarımız aracılığıyla yapıyoruz. Tüm hemşehrilerimizin gelen uyarıları dikkate almaları ve harfiyen uymaları, kendi güvenlikleri açısından önem arz etmektedir."

www.siverekgenclik.com

 

Bu haber 620 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek'te dereye giren 2 çocuk boğulma tehlikesi geçirdi
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu
Siverek Belediye Başkan Yardımcıları belli oldu