URFA VE İLÇELERİ TANITIM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

‘’ŞANLIURFA VE İLÇELERİ TANITIM GÜNLERİ’’ GERÇEKLEŞTİRİLDİ

URFA VE İLÇELERİ TANITIM GÜNLERİ GERÇEKLEŞTİRİLDİ
15 Eylül 2013 - 17:15

Şanlıurfa ve ilçeleri tanıtım günleri etkinlikleri kapsamında İstanbul Kadıköy Göztepe Özgürlük Parkında düzenlenen organizasyon Şanlıurfa, Şanlıurfa ilçeleri ve her memleketten insanların katılımıyla gerçekleşti.


Organizasyona Siverekli yazarlarımızdan Kemal Siyahhan, Rıfat Mertoğlu, Mustafa Sancar, Şairlerimizden Meral Dalaman, Türkan Ayas,  kitaplarını imzalayarak katkıda bulundular.


Organizasyona Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ve eşi, Siverek Eski Kaymakamı ve şimdiki Tekirdağ’ın Muratlı İlçesi Kaymakamı Mahmut Hersanlıoğlu, Siverek Belediyesi Başkan Yardımcısı Cumali Bayram, İlçe Özel İdare Müdürü Nuri Kapan, İl Özel İdare Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Türkdili, İl Genel Meclis Üyesi Mahmut Yıldırım, Madeni Eşyalar Odası Başkanı Hacı İnan, Siverek’i İl Yapma ve Kalkındırma Derneği kurucusu ve Fahri Başkanı Koçali Aymaz, İstanbul’da yayına çıkan Siverek Eğitim ve Kültür Dergisi sahibi ve Başakşehir 2. Etap Site Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hayri Genç, İstanbul Siverek Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Sait Özkürkçü, Yöneticilerinden Halil Yoğunlu ve Sadi Karahan, Siverek’te görev yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Şaban Bozkurt, Şanlıurfalılar Derneği Başkanı Mehmet Durak Parlakçı, Birecikliler Derneği Başkanı Servet Güneş, Ceylanpınarlılar Derneği Başkanı Mehmet Tapucu ve İstanbul’da yaşayan birçok hemşehrimiz katıldı.


Organizasyona deyim yerindeyse Siverekliler yapmış oldukları hazırlıklarla damga vurdu. Siverek Kaymakamlığı hazırlamış olduğu Siverek’i tanıtıcı hediye çantasını tüm katılımcılara ücretsiz olarak dağıttı. Siverek Belediyesi Folklor Ekibinin yapmış olduğu folklor gösterisinin katılımcılar tarafından çok beğenildiği gözlerden kaçmadı. Tanıtım alanında bulunan standların çoğunda Siverek tanıtıldı. Siverek’ten gelen ve Siverek’e özgü yiyecekler sergi alanında satışa sunuldu ve özellikle İstanbul’da yaşayan hemşerilerimizin yoğun ilgisine mazhar oldu. Siverek standlarında ‘’Karacadağ Pirinci, Siverek Peyniri, Siverek biber ve domates salçaları, Siverek dolmalık biberleri, Siverek’ten gelen kavun, karpuz, domates vb. sebzeler satıldı.


 


Haber: Ramazan Benzer/www.siverekgenclik.com


 


 



 



 


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Bu haber 5057 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Şeyh Celaleddin Korkmazoğlu vefat etti
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması
Eski başkan Çakmak'tan borç açıklaması