Urfalılar bu kez su kesintisinden dolayı mağdur oldu

Şanlıurfa'da yaşanan sel felaketinden dolayı sular kesildi.

Urfalılar bu kez su kesintisinden dolayı mağdur oldu
16 Mart 2023 - 20:29
Deprem ve sel felaketinin yaralarını sarmaya çalışan Şanlıurfalılar, bu kez de önceden haber verilmeden yapılan su kesintilerinden dolayı mağdur oldu. Merkez Eyyübiye, Haliliye ve Karaköprü ilçelerinde sular kesildi.

Şanlıurfa Valiliği su kesintilerinin sel felaketinin ardından Atatürk Barajı Göleti'nin kirlenmesinden dolayı tedbir amaçlı yapıldığını açıkladı.

Suların ne zaman geleceği ile ilgili henüz bir bilgi verilmedi.

Atatürk Barajı Havzasında kirlilik

​​​​​​ŞUSKİ'den yapilan açıklamada, "14.03.2023 Salı günü ilimizde etkisini göstermeye başlayan şiddetli sağanak yağışlardan ötürü Atatürk Barajı havzasında aşırı kirlilik görülmektedir. Geçici bir süre tedbiren merkez ilçelerimize (Haliliye, Karaköprü, Eyyübiye) su verilemeyecektir. Vatandaşlarımızın, sağlık açısından bu süreçte tedbirli olmaları gerekmektedir. Meydana gelen afet sebebiyle şebeke suyunda kesinti yaşanması veya temiz suya erişimin mümkün olamaması gibi durumlarda, kaynağı belli olmayan suların tüketilmemesi vatandaşlarımızın sağlığı açısından oldukça önem taşımaktadır.
Resmi kaynaklarımızdan ikinci bir düzeltme gelene kadar tüm vatandaşlarımızın bu konuda hassasiyet göstermesi önemle rica olunur. Tekrar tüm hemşerilerimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Su kesintisi 2 gün sürecek

ŞUSKİ Genel Müdürü Güllüoğlu:, "Atatürk Baraj Gölü'nde çamurlaşma meydana geldi. Bu çamurlaşma mevcut kapasitemizin tam 800 katı. Suyu arıtamıyoruz. Ne yazıkki 2 gün su veremeyeceğiz." dedi.

Marketlerde su tukendi

Su kesintisinin ardından bakkal ve marketlerin yolunu tutan vatandaşlar kolilerle su aldı. Aşırı yüklenmeden dolayı birçok markette sular kısa sürede tükendi. Bazı sosyal medya kullanıcıları, su kesintilerini firsata çevirmek isteyen bazı marketlerin su fiyatını artırdığını ileri sürdü.

Siverek'te su sıkıntısı yok

Siverek Belediyesinden yapılan açıklamada ilçede su ile ilgili bir problemin olmadığı ifade edildi.

www.siverekgenclik.com

 

 

Bu haber 624 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor
Siverek BILSEM Siverek'in yüz akı olmayı sürdürüyor