Vali Abdullah Erin ilçe kaymakamlarıyla Coronavirus tedbirlerini değerlendirdi

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, Valilik toplantı salonunda 13 İlçe Kaymakamı ile bir araya gelerek alınan Coronavirus tedbirlerini konuştu.

Vali Abdullah Erin ilçe kaymakamlarıyla Coronavirus tedbirlerini değerlendirdi
18 Nisan 2021 - 21:57
İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Metin Düz ve İl Emniyet Müdürü Selçuk Doğuş’un da iştirak ettiği toplantıda konuşan Vali Erin, Ramazan ayında geleneksel hale gelen bir araya gelme, toplumsal hareketliliği artıran etkinlikler gibi toplum sağlığını riske atacak faaliyetlerin önlenmesine dikkat çekti.

Ramazan ayı ile birlikte toplu halde iftar, sahur gibi kalabalıkların bir araya geldiği tüm etkinlikler ile iftar çadırı uygulamalarının İl Hıfzıssıhha Kurulu kararıyla yasaklandığını hatırlatan Vali Erin, vatandaşların evlerine de misafir kabul etmemeleri konusunda da uyarılarda bulundu.

Geçen yıl olduğu gibi, bu yıl da toplum sağlığının korunmasına yönelik tedbirler kapsamında teravih namazlarının evde kılınmasının kararlaştırıldığını kaydeden Vali Erin, Ramazan tedbirlerine halkın uyumu konusunda kaymakamlıkların üzerlerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmelerini rica etti.

Ramazan ayının huzur ve güven ortamında geçmesi için il genelinde gerekli önlemlerin alındığını belirten Vali Erin, il genelinde trafik, mezarlık ve ziyaret yerleri, market, pazar ve alışveriş merkezlerinde sosyal mesafeyi korumaya yönelik denetim faaliyetlerinin eksiksiz uygulanacağını, Ramazan ayını fırsat bilerek fahiş fiyat uygulaması yapan iş yerlerine yönelik denetimlerin de artırıldığını ifade etti.

Coronavirus salgınının önlenmesinde en büyük faktörün, yayılım hızını kontrol altında tutmak olduğuna değinen Vali Erin, günlük vaka sayılarının düşürülmesi için toplumun tüm kesimlerinin alınan tedbirlere eksiksiz uyumunun ve dinamik denetim uygulamasının sürekli olarak sürdürülmesinin önemine işaret etti.

Ramazan'ın şefkat ve merhamet duygularıyla beslenen sosyal sorumluluk ayı olduğunu belirten Vali Erin, "Ramazan ayı boyunca başta yetim, öksüzler olmak üzere ihtiyaç sahibi tüm vatandaşlarımıza her türlü desteğin verilmesi için azami gayret göstermek durumundayız." diyerek, kamu kurum kuruluşları arasında gerekli koordinasyon sağlanarak, yardım faaliyetlerinin vatandaşa ulaştırılması talimatını verdi.

Toplantı, kaymakamların ilçelerinin durumları hakkında bilgi vermesinin ardından sona erdi. (İLKHA)
 
Bu haber 719 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla ilgili açıklama
Harran'da 1 kişinin öldüğü, 2 kişinin yaralandığı olayla...
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor
Şanlıurfa'da uyuşturucu ile mücadele sürüyor