Vali Ayhan Sefertepe'yi ziyaret etti

​Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, arkeolojik kazıların devam ettiği Sefertepe’de incelemelerde bulundu.

Vali Ayhan Sefertepe'yi ziyaret etti
21 Ağustos 2022 - 22:38

Vali Salih Ayhan’a İlçe Kaymakamı Önder Çengel, Şanlıurfa Müze Müdürü Celal Uludağ, Sefertepe Kazı Başkanı Necmi Kural ve akademisyenler eşlik etti.

Vali Ayhan ve beraberindeki heyete kazı çalışmaları hakkında bilgi veren Sefertepe arkeoloji kazısının bilimsel danışmanlığını yapan Doç. Dr. Emre Güldoğan, Sefertepe’de kazıların heyecan verici olduğunu belirterek yüzey kazılarının derinleştikçe önemli buluntular keşfetmeye başladıklarını kaydetti.

Sefertepe kazı alanındaki incelemelerin ardından Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan ve beraberindeki heyet bu yılki kazılarda elde edilen buluntuların sergilendiği standı inceledi.

Türkiye’de şimdiye kadar gerçekleşen en büyük arkeoloji projesi olan Taştepeler Projesinin önemine vurgu yapan Vali Ayhan: "Taştepeler kazı çalışmaları tam anlamıyla bittiğinde, ilimiz dünyada turizm anlamında çok önemli bir lokasyon olacak." ifadelerini kullandı.

Şanlıurfa’nın arkeolojik açıdan zengin bir kent olduğunu ve bu potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini vurgulayan Vali Ayhan, kazı çalışmalarını hassas bir şekilde sürdüren kazı ekibine ve kazı çalışmalarına destek sunan herkese teşekkürlerini iletti. (İLKHA)
Bu haber 427 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı kılındı
Siverek'te Urfalı Kudüs şehidi için gıyabi cenaze namazı...