Vali Erin'den 11 Nisan Kurtuluş Bayramı Mesajı

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, şehrin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıldönümü münasebetiyle yayınladığı mesajında, birlik ve beraberlik mesajı verdi.

Vali Erin'den 11 Nisan Kurtuluş Bayramı Mesajı
10 Nisan 2021 - 16:33
Vali Erin mesajında şunları dile getirdi:
"Tarih sahnesinden silinmek istenen bir milletin, vatanının tüm toprakları düşman işgali altındayken yeniden şahlanması, kanının son damlasına kadar hürriyet ve bağımsızlığı için mücadele etmesinin ilk kıvılcımlarının ateşlendiği Urfa’nın kurtuluş mücadelesi, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır” sözünün anlam bulduğu bir destandır.

Urfa halkının, hürriyet ve bağımsızlık uğruna kısa süre içerisinde teşkilatlanıp, işgal kuvvetlerine karşı büyük bir direniş göstermesi, aziz milletimizin istiklal ve istikbali uğruna sergilediği birlik ve beraberliğin en güzel örneği olarak yaşamaya devam etmektedir.
Tek millet olmanın ve ortak hedeflere yönelmenin kudretini, 11 Nisan 1920’deki kurtuluş ile sonuçlandıran Urfa halkı, bu kahramanlığının nişanesi olarak 1984 yılında şehrin adını “Şanlıurfa” olarak değiştirilmesiyle onurlandırılmış, 2016 yılında ise İstiklal Madalyası ile taçlandırmıştır.

Sonsuza kadar hür ve bağımsız bir millet, çağdaş ve öncü bir devlet olmamızın teminatı olan birlik ve beraberliğimizin daim olmasını Cenab-ı Allah’tan temenni ederek, içerisinde huzurla yaşadığımız bu mübarek vatan toprağını kanlarıyla sulayan tüm şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşehrilerimin 11 Nisan Kurtuluş bayramını tebrik ediyorum."
Bu haber 1041 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü