Vali Şıldak: Urfa yeni yıla hazır

Şanlıurfa'da vatandaşların yılbaşını huzurlu ve güvenli bir ortamda geçirebilmesine yönelik tüm tedbirler alındı.

Vali Şıldak: Urfa yeni yıla hazır
31 Aralık 2023 - 12:10
Şanlıurfa Valiliği; İçişleri Bakanlığı'nın vatandaşların yılbaşını huzur ve güven ortamında geçirebilmesini sağlamak için gönderdiği "Yılbaşı Tedbirleri" konulu genelgesi kapsamında tüm önlemlerin alındığını duyurdu. Bu çerçevede; il genelinde cuma gününden bu yana uygulanan tedbirlere yönelik tüm risk analizleri gözden geçirilirken, asayiş, sağlık, ulaşım, iletişim ve günlük yaşamın rutin akışına yönelik tüm gereksinimler aksama yaşanmaksızın normal akışında devam edecek.

VALİ ŞILDAK: İLİMİZDE HUZURUN HAKİM KILINMASI EN BÜYÜK SORUMLULUĞUMUZ

2024 yılının huzur ve güven ortamı içerisinde karşılanabilmesi için sahada görev başında bulunan 5 bin 230 emniyet ve jandarma personeline çalışmalarında kolaylıklar dileyen Vali Hasan Şıldak, "Her zaman olduğu gibi İlimizde can ve mal emniyetinin sağlanması, huzurun hakim kılınması en büyük sorumluluğumuzdur. Kıymetli Şanlıurfalı hemşehrilerimizin ve misafirlerimizin yeni yıla sağlık ve huzur içerisinde girmelerini temenni ediyorum" dedi.

İL GENELİNDEKİ ÖNLEMLER

Cuma gününden itibaren uygulamaya konulan hazırlıklar kapsamında kamu kurum ve kuruluşları ile yerel yönetimlere iletilen tedbirler çerçevesinde;
İtfaiye, temizlik ve toplu ulaşım hizmetleri başta olmak üzere belediyeler tarafından yürütülen hizmetlerde aksama yaşanmaması için gerekli planlamalar yapılacak, önlemler alınacak.

Acil sağlık hizmetleri ve hastane acil servis hizmetlerinde gerekli önlemler alınarak vatandaşlara en iyi şekilde sağlık hizmeti sunulması sağlanacak.
İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından gıda üretim ve satış yerlerinin denetimleri yoğunlaştırılacak, yılbaşı öncesinde son hafta itibariyle denetim sayısı artırılarak gıda güvenliği konusunda bütün önlemler alınacak.
Ticaret İl Müdürlüğü tarafından aşırı fiyat artışı ve etiket denetimleri konusunda yürütülen piyasa denetimleri yoğunlaştırılacak.

Mevsim itibariyle yaşanabilecek olumsuz hava şartları dolayısıyla alınması gereken önlemler ve yapılması gereken çalışmalar konusunda Karayolları Bölge Müdürlüğü tarafından hazırlık ve planlamalar yapılacak, ilave ekipler görevlendirilecek.
Elektrik, telefon ve internet hizmetlerinde aksama yaşanmaması için ilgili kuruluşlar tarafından bütün önlemler alınacak.
Bu haber 188 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti