Yapıcıoğlu: 25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara emeklilik hakkı tanınmalı

Maddi imkânsızlık nedeniyle evlenmeye çekinen gençlere destek olunması çağrısında bulunan HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, 25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara da emeklilik hakkı tanınması gerektiğini ifade etti.

Yapıcıoğlu: 25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara emeklilik hakkı tanınmalı
26 Aralık 2021 - 16:04

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Adana’da “Gençlerle Buluşma” programına katılarak ülke gündemine ilişkin gençlerin sorularını yanıtladı.

Programda evliliğin, aile kurumunun önemine dikkat çeken HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, gençlere evlilik konusunda tavsiyelerde bulundu.

Genç yaşta evliliğin teşvik edilmesi gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, maddi imkânsızlık nedeniyle evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençlere destek verilmesi gerektiğini kaydetti.

Evlenmek isteyip de evlenemeyenlere yönelik bir fon oluşturulması gerektiğini ifade eden Yapıcıoğlu, sağlıklı toplumun aile kurumunun ayakta kalmasıyla mümkün olabileceğine dikkat çekti.

“Öğrenciyken evlenmek isteyene evli yurtlar yapılmalıdır”

Gençlere “Korkmaya gerek yok, evlilik konusunda biraz cesur olun” diyen Yapıcıoğlu, “Erken evlenen erken olgunlaşır ve mutlaka kişi, eş olarak seçtiği kişinin rızkıyla beraber geldiğini görmüştür. Biz HÜDA PAR olarak diyoruz ki, evliliği teşvik etmeliyiz. Gençlerimiz şu anda evlilikle ilgili korkutulmuş. Sadece evlenen her şey yoluna girecek şeklinde demiyoruz. Diyoruz ki, üniversite çağındayken henüz öğrenciyken evlenmek isteyene evli yurtlar yapın. İkincisi olarak diyoruz ki, maddi imkânsızlık nedeniyle evlenemeyen veya evlenmeye çekinen gençlere destek olun. Onlar için bir fon oluşturalım.” dedi.

“Evlilik fonu oluşturulmalı ama bu da yetmez”

Evlenemeyen gençlere destek çıkılması gerektiğini dile getiren Yapıcıoğlu, şöyle devam etti:
“Şu anki mevcut kanunlara göre geriye mirasçı bırakmadan vefat edenlerin mirası devlete kalıyor. Yani kimsesi yok, çoluk çocuğu yok, eşi de yok. Mirası hazineye kalıyor. Biz diyoruz ki geriye mirasçı bırakmadan vefat edenlerin mirası, maddi imkânsızlık nedeniyle evlenemeyen gençlerin faydalanacağı o fona aktarılsın diyoruz. Bu yetmez. Üzerine başka kaynaklarda oluşturun, o fona başka bazı ilaveler yapmak lazım. Bu konuda evlenemeyen gençlere destek çıkmak lazım.”

“Aileyi ayakta tutmanız lazım”

Toplumun, sağlıklı aileyle ayakta kalabileceğinin altını çizen Yapıcıoğlu, “Eğer siz toplumun yapısını korumak istiyorsanız aileyi ayakta tutmanız lazım. Birileri ısrarla çok sapıkça şeyler söyleyip Allah’ın lanet ettiği veya çirkin bir hayasızlık olarak tarif ettiği fiilleri gerçekleştirmek için tuhaf tuhaf aile yapılarından bahsediyorlar. Ya da tek ebeveynli aileler diyorlar. Ya da eşcinsel evlilikler bir statüye kavuşsun diyorlar. Evlilikler bir kadın ve erkeğin bir araya gelerek oluşturulabilecek bir şeydir.” ifadelerini kullandı.

“25 yıl evliliğini sürdüren kadınlara emeklilik hakkı tanınmalı”

Ailelerin korunması için teşviklerin oluşturulması gerektiğini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Mevcut ailelerin ayakta kalması için bir çaba olmalı hem de yeni ailelerin korunması için bir teşvik olmalıdır. Bununla ilgili diyoruz ki, vergi düzenlemeleri yapılırken çalışan, evli olanlardan vergi alınmamalı, çocuklu olan ailelere çocuk bakımı için ekstradan para desteği sağlanmalı, evli olan kadınların evliliği 25 yıl sürdürmeleri halinde onlara emeklilik hakkı tanıma imkânı getirilmelidir.” diye konuştu.

“Kendi elimizle kendi altımızı oyuyoruz”

Konuşmasının devamında Yapıcıoğlu, şunları söyledi: “Anne ve babasından bir emekli maaşı kalmışsa ve kadın eşinden boşanırsa babasından ya da annesinden kalma emekli maaşını alabiliyor. Ama eğer evliyse alamıyor. Bu da boşanmaları teşvik edici bir şeydir. Kendi elimizle kendi altımızı oyuyoruz. Evlilik teşvik edilmelidir. Çok kişi gençlerimize iş, aş diyor. Bizde gençlere iş, aş ve eş diyoruz. Mutlaka bu soruna toplum olarak eğilmemiz lazım. Gençlerimizi yanlış, gayr-ı meşru yollara sapmadan kendi nesillerini devam ettirebilecek bir yol açmamız gerekiyor diyoruz.”

www.siverekgenclik.com

 
Bu haber 1179 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı