Yılda 35 bin kişi köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybediyor

Almanya merkezli istatistik şirketi Statista, dünyada her yıl yaklaşık 35 bin insanın köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybettiğini açıkladı.

Yılda 35 bin kişi köpek saldırıları nedeniyle hayatını kaybediyor
26 Aralık 2021 - 15:45

Şirketin yayımladığı rapora göre, sivrisinek, insan ve yılandan sonra, dünyadaki en ölümcül 4'üncü canlı köpek.

Özelikle sokak dövüşleri için yetiştirilen ve genetiği değiştirilmiş köpekler, son derece saldırgan oluyorlar. İnsan hayatı için tehlikeli olan saldırgan cinsi köpekler, birçok ülkede sokaklarda beslenmesi yasak.

Rapora göre, dünya genelinde her yıl yaklaşık 35 bin insanın hayatını kaybettiği belirtilen raporda, son derece saldırgan birçok köpek türünün bulunduğu bunlardan bazılarının ise şunlar olduğu belirtildi. Bu türler, Pitbull, Doberman, Rottweiler, Tosa, Boerboel, Amerikan Bulldog, Presa Canario ve Dogo Argentino...

Saldırgan ırklı köpekler nedeniyle dünya genelinde ilk düzenleme 1991'de İngiltere'de yapıldı. "Tehlikeli bir şekilde kontrolden çıkmış" türdeki bir köpeğe ise özel mülklerde dahi olsa sahip olmak 2014'te yasaklandı.  

Türkiye'de de son zamanlarda kontrolden çıkan sokak köpekleri özelikle sosyal medyada ciddi gündem oluyor. Saldırgan cinsi köpeklerin saldırısına maruz kalan son kurban ise Gaziantep'te ikamet eden 5 yaşındaki kız çocuğu Asiye oldu. Asiye, pitbull cinsi köpeklerin saldırısına maruz kaldığı için yüzü parçalandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan belediye başkanlarına barınak çağrısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Belediye Başkanları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'nda sokak hayvanları için barınaklar kurulması gerektiğini ifade etmişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Maalesef medyada çocuklara saldıran başıboş köpeklerle ilgili üzüntü verici hadiselere rastlıyoruz. Sahipsiz hayvanlarının yerinin sokaklar değil barınaklar olduğunu unutmamalıyız. Tüm belediye başkanlarına sesleniyorum: Sahipsiz hayvanlar için lütfen ön alın, sıcak barınaklar kurarak pek çok gönül kazanabiliriz, kazanabilirsiniz. Böylece hem vatandaşlarımızı korumuş hem de sokak hayvanlarına karşı sorumluluğumuzu yerine getirmiş oluruz." demişti. (İLKHA) 

Bu haber 579 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Başkan Bucak, taziye evlerinde yemek uygulamasına son verdi
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı