Yapıcıoğlu: Cumhur İttifakı devam edecek

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinin ardından, "Prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim.

Yapıcıoğlu: Cumhur İttifakı devam edecek
14 Aralık 2023 - 09:37
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nu, AK Parti Genel Merkezi'nde kabul etti.

Yapıcıoğlu'nu, kabulün gerçekleşeceği genel merkeze gelişinde AK Parti Genel Sekreteri Fatih Şahin karşıladı.

Daha sonra basına kapalı bir görüşme başladı. Yaklaşık bir saat süren görüşmenin ardından HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu, dışarıda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Yapıcıoğlu, görüşmede yerel seçimlerde AK Parti ile ittifak konusunun gündeme gelip gelmediğine ilişkin soruya, "Önümüzdeki yerel seçimlerle ilgili, yerel seçim gündemiyle bir araya geldik. Prensip olarak Cumhur İttifakı'nın devam etmesi yönünde bir talep ve irade uyuşması olduğunu söyleyebilirim. Arkadaşlarımız önümüzdeki günlerde de detayları çalışacaklar. İnşallah detaylar belli olduktan sonra icap ederse kamuoyuna yeni bir açıklama yaparız." yanıtını verdi.

"İl telaffuz edildi mi?" sorusuna Yapıcıoğlu, "Onlar detay, detayları zamanı gelince inşallah kamuoyu ile paylaşırız." karşılığını verdi.

Yerel seçim görüşmeleri için karşılıklı heyet oluşturuldu

Yapıcıoğlu, "Heyet oluşturuldu mu ve kimler görev aldı bu heyette?" sorusuna Yapıcıoğlu, şu yanıtı verdi:

"Heyet oluşturuldu. Efkan Ala Başkanlığında AK Parti heyeti olacak. Bizde de Genel Başkan Vekilimiz İshak Sağlam başkanlığında heyet olacak. Üçer kişilik heyetler, inşallah bu çalışmaları yapacaklar. Önümüzdeki birkaç gün içerisinde bir sonuca ulaşmak için gayret edecekler."

Yapıcıoğlu, "İlk randevu ne zaman olur?" sorusuna da, "Muhtemelen yarın veya Cuma günü olur" karşılığını verdi.
Bu haber 305 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Siverek Belediyesinde başkan yardımcılığına Evrim Began atandı
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti
Sulama göletine giren genç hayatını kaybetti