YAZAR, HİCRET TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, Hicret, tarihin seyrini değiştiren en önemli olaydır.

YAZAR, HİCRET TARİHİN SEYRİNİ DEĞİŞTİRMİŞTİR
03 Kasım 2013 - 08:09

Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar Peygamber efendimizin Mekke’den Medine’ye hicretinin yıl dönümü münasebetiyle yayımlamış olduğu mesajında Hicret’in Müslümanlar için önemine değindi. Yazar, Pazartesi günü Muharrem Ayına gireceğimizi belirterek, “Tarih boyunca, öneme haiz bazı dönüm noktaları gerçekleşmiştir. Bu hadiselerden bir kısmı tüm beşeriyeti etkileyerek tarihin seyrini değiştirmiştir. Bu olaylarda en etkin aktörler peygamberlerdir. Bu Enbiyalar dünyanın hayra ve selamete doğru gidişatı için insanlığa yön vermişlerdir. Tarihin seyrini etkileyen en önemli şahsiyet ve olay, Hz. Muhammed Aleyhisselam ve onun Peygamberliği döneminde sıkıntılarla gerçekleşen “Hicret” hadisesidir”

Peygamberlerim Risalet vazifelerini ifa ederken vicdanların kabullenmeyeceği zorluk ve sıkıntılarla karşılaştıklarını belirten Yazar, “Peygamber karşılaştıkları tüm zorluklara rağmen hak davalarından asla taviz vermemişlerdir. Peygamberimiz Mekke’yi çok sevmesine, Kâbe’den ayrılmak istememesine rağmen müşriklerin Müslümanlara yaptığı işkencelere dayanamayıp önce Müslümanları Mekke’den Medine göndermiş, sonra da kendisi ve Hz. Ebubekir (R.A birlikte Hicret etmiştir. İslam Tarihinde Mekke’den Medine’ye göç etme hadisesine Hicret denilmiştir ve Hz. Ömer (R.A) zamanında Hicri takvimin başlangıcında ilk yılı hicreti esas alarak belirlemişlerdir”

Yazar mesajın sonunda Hicri yılbaşının tüm İslam alemi ve Siverekliler için hayırlara vesile olmasını temenni ederek yeni yılın Müslümanların zulümlerden kurtuluşuna vesile olmasını Cenabı Mevla’dan niyaz etti.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2585 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Siverek'te ASM'den hırsızlık yapan 2 şüpheli tutuklandı
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem
Malatya'da 4,3 büyüklüğünde deprem