YÜKSEKOVA'DA ÖLDÜRÜLENLER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI

Siverek BDP ilçe teşkilatı Yüksekova’da mezarlıkların tahrip edilmesi üzerine çıkan protestolarda hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenledi.

YÜKSEKOVA'DA ÖLDÜRÜLENLER İÇİN BASIN AÇIKLAMASI
09 Aralık 2013 - 08:43

Siverek BDP ilçe teşkilatı Yüksekova’da mezarlıkların tahrip edilmesi üzerine çıkan protestolarda hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenledi.Kanlıkuyu Parkında yapılan açıklamayı Siverek BDP ilçe Teşkilat başkanı İbrahim Ayyıldız yaptı.

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı, "6 Aralık 2013 Günü Yüksekova’da mezarlıkların tahrip edilmesini protesto eden halka güvenlik güçlerinin saldırması sonucunda iki sivil vatandaşımız polis kurşunlarıyla katledilmiştir. AKP hükümeti döneminde sivil öldürmeler normalleşmiştir.2002 yılından beri iktidarda olan AKP ileri demokrasiden bahsetmektedir. İleri demokrasisi binlerce insanımızın ceza evlerine doldurulması ve yüzlerce sivil insanımızın katledilmesidir. Ceylan Önkol, Uğur Kaymaz, Şerzan Kurt, Mahsun Karaoğlan, Mustafa Dağ, Medeni Yıldırım ve son olarak Yüksekova’da Şehit edilen Mehmet Reşit, Veysel İşbilir bu dönemde katledilen sivillerden bir kaçıdır.

2013 yılı başında PKK lideri Abdullah Öcalan’la başlayan çözüm sürecinde Kürt tarafı üzerine düşeni yapmış, hükümet ise isteksiz davranmakta, adım atmamakta tereddüt etmektedir. Kürtlerin talebelerini dile getirdikleri eylem ve etkinliklere yasaklar getirerek demokratik haklarını kullanmalarını polis şiddetiyle engellemektedirler. Bu şiddeti uygularken yaralamalar, sakat kalmalar ve ölümler olmaktadır. AKP Hükümeti bunları normal karşılamakta, güvenlik güçleriyle ilgili soruşturma açılmamakta, bazen mahkemeye sevk edilenler ise serbest bırakılmaktadır. Böylesi bir adalet ve hukuk sistemi mevcuttur. Roboski’de sivillerin katledilmesi normal görenler, artık sivil öldürmeyi normalleştiren bir sisteme doğru gitmektedirler. Oysa Erdoğan ve Hükümet yetkilileri, çözüm sürecinin ilerlediğini, bir yıl asker ve gerilla ölümlerinin olmadığını söylemektedirler. Aynı dönemde onlarca sivil yurttaşımız güvenlik güçlerince katledilmiştir.
br> Bu katliam, Kürt sorunun çözümünü istemeyen odakların ortak kontra operasyonu ve tavsiye planıdır. Hükümete çağrımız; Kürt halkının değerlerine saygı gösterin. Kürt halkına yapılan hukuksuz girişimleri engelleyin. Yapanları görevden alın ve cezalandırın. Halkımıza karşı ayrımcı politikalardan vazgeçin. Adalet herkes için olsun. Mezarları tahrip etmekten, Karakol yapmaktan, sınıra tel örgü ve duvar yapmaktan, vadilere baraj yaparak doğayı tahrip etmekten vazgeçin. Terörle mücadele kanunun kaldırarak suçsuz yere rehin aldığınız tutsakların özgürlüklerine kavuşmalarını sağlayın. Anadilde eğitim ve Kürtlere statü hakkını tanıyın.

Halkımız ve demokrasi güçleri bu katliamı yapanları kınıyor, devletin bu tür cinayetleri işlemeyeceği, demokratik siyasetçileri tutuklamayacağı, demokratik gösterilere saldırmayacağı bir siyasi ve demokratik ortam yaratma mücadelemizi yükselteceğiz. Demokrasi ve özgürlük, susmakla gerçekleşmeyecek, mücadeleyle, direnişle gerçekleşecektir.

Bu katliamı gerçekleştirenleri lanetle kınıyor, özgürlük ve demokrasi mücadelesindeki kararlığımızı kamuoyuyla paylaşıyoruz dedi. Yapılan basın açıklaması sonrasında toplanan vatandaşlar sessiz bir şekilde dağıldı.


Bu haber 3011 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile görüştü
Dusak, Siverek'teki kazalarla ilgili Karayolları Genel Müdürü ile...
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu
Tokat'ta 5,6 büyüklüğünde deprem korkuttu