Zincir marketlerde toptan satış iddiası

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde zincir marketlere vatandaşların yararlanması amacıyla sınırlı sayıda gönderilen ucuz ürünlerin, yüksek fiyatlara toptan satıldığı öne sürüldü.

Zincir marketlerde toptan satış iddiası
15 Haziran 2022 - 16:44
Son dönemlerde artan gıda fiyatları üzerine ucuz ürün arayan vatandaşların yararlanması amacıyla zincir marketlere gönderilen ürünlerin daha yüksek fiyata toptancılara satıldığı iddia edildi.

Zincir market merkezlerinden sınırlı sayıda gönderilen şeker, yağ ve çay gibi ürünler, vatandaşlara satılması satılması gerekirken bir süre depolandığı belirtildi.

Zincir marketlerde ucuz ürünü bulamayan vatandaşların ayrılmasının ardından depolanan ürünlerin vatandaşa satılması gereken fiyatın üzerine kar payı eklenerek toptan satıldığı öğrenildi.

İsminin açıklanmasını istemeyen bir vatandaş, durumu örnekleyerek anlattı:

“Örneğin zincir marketin merkez şubesi 5 palet şekeri şubeye ucuz olarak vatandaşa satılması amacıyla gönderiyor. Gönderilen 5 kilo şeker, vatandaşa kota uygulanarak yani her vatandaşın en fazla bir tane alması satıyla 50-55 liraya satılması gerekiyor. Şube ise 5 paletin sadece 2 tanesini vatandaşa satıyor. Kalan 3 tane ise depolanıyor. Bu arada 5 kilo şekerin piyasa fiyatı ise yaklaşık 100-110 lira arasında değişiyor. Şube depoladığı 3 palet şekeri ise bir süre sonra toptancılara 70-75 lira arasında satıyor. Bu işlemlerden merkez şubelerin haberinin olduğunu sanmıyorum. Döngü tamamen böyle işliyor." 

Bu haber 652 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini ziyaret etti
AK Parti Belediye Başkan Adayı Bucak, Oto galericiler sitesini...