92 HACI ADAYI DUALARLA UĞURLANDI

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinden bu yıl kutsal topraklara gidecek 92 hacı adayı gözyaşı ve dualarla uğurlandı.

92 HACI ADAYI DUALARLA UĞURLANDI
21 Eylül 2013 - 12:45

ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, Diyanet İşleri Başkanlığı ile bu yıl kutsal topraklara gidecek 92 hacı adayı için Siverek Müftülüğü tarafından Siverek Otogarında uğurlama töreni düzenlendi.

İlçe otogarında düzenlenen programa Siverek Kaymakamı Hamza Erkal, Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar, cami görevlileri, hacı adayları ve yakınları katıldı.

Uğurlama programı Kur’anı kerim tilaveti ile başladı. Siverek Müftüsü Ahmet Hilmi Yazar yaptığı konuşmada Hac ile ilgili kısa bir konuşma yaparak Haccın önemine değindi. Siverek Kaymakamı Hamza Erkal ise haccın önemine değinerek, hacı adayları için hayırlı yolculuklar diledi.

Hacı adayları okunan çift ezan ve dualarla kutsal topraklara uğurlandı. Uğurlama sırasında hacı adayları ve yakınlarının göz yaşlarına hakim olamadığı gözlendi.

Şanlıurfa’da 4. Kafile ile Hilvan Müftüsü Mehmet Yaman başkanlığında kutsal topraklara giden hacı adayları 8 gün Medine’de kaldıktan sonra, Mekke’ye geçecek. Hacı adayları hac vazifesinin yaptıktan sonra 23 Ekim 2013 tarihinde yurda dönmesi bekleniyor.

www.siverekgenclik.com










Bu haber 2892 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek'te Eğitim Buluşması düzenlendi
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Bahar Şenlikleri düzenlendi
Siverek Uygulamalı Bilimler Fakültesi'nde Bahar Şenlikleri...