DEDAŞ PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALE ETTİ

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde elektrik fiyatları ve kesintilerini protesto edip yol kapatan çiftçilere polis müdahale etti. Müdahale sonucunda ortalık savaş alanına döndü.

DEDAŞ PROTESTOSUNA POLİS MÜDAHALE ETTİ
11 Haziran 2014 - 09:02






ŞANLIURFA- Siverek ilçesinde, elektrik fiyatları ve elektrik kesintilerini protesto etmek isteyen yaklaşık 400 kişilik grup, Mehmetçik kavşağında Siverek – Diyarbakır Karayolunu trafiğe kapatmak istedi. Polis ekiplerinin dağılmaları konusundaki uyarıları dinlemeyen gruba polis biber gazı ve tazyikli suyla müdahale etti.



Müdahale sonrası ara sokaklara kaçan gruptakiler, bazı çöp konteynerlerini devirerek araç lastiklerini ateşe verdi.

Buradaki müdahalenin ardından dağılan çiftçiler, şehir merkezine doğru yürüyüşe geçerek Ak Partili Siverek Belediyesi binasına saldırdı. Belediye binasına taş atan grup, daha sonra ilçedeki bir bankanın şubesini hedef aldı. Ardında DEDAŞ tahsilât binasına doğru yürüyüşe geçen grup, DEDAŞ tabelasını indirerek taşlarla kapalı olan kapıyı kırdı. Binanın içerisine giren eylemcileri bilgisayarları ve evrakları ateşe verdi. Eylemciler, polisin müdahalesinin ardından ara sokaklara dağıldı. İtfaiye ekiplerinin müdahalesi ile binadaki yangın söndürülürken, daha sonra Ak Parti ilçe binasına doğru yürüyen göstericiler, polisin kurduğu barikat nedeniyle binaya ulaşamadı. Güvenlik güçlerinin müdahalesiyle ara sokaklara kaçan grup, bölgedeki birçok ev ve iş yerini de taş yağmuruna tutarak, hasar verdi. Olaylar nedeniyle bazı esnaflar güvenlik güçleriyle tartışırken, olayların yoğun olarak yaşandığı bölgelerdeki esnaflar ise kepenkleri kapattı.

İlçede olaylar devam ederken polis ve jandarma Siverek Belediyesi ve Ak Parti ilçe binası önünde barikat kurdu.

www.siverekgenclik.com

FOTO GALERİ


Bu haber 5800 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü