DİN ÜZERİNE SİYASET

Din Bir-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş'un Yazısı

DİN ÜZERİNE SİYASET
09 Mayıs 2015 - 20:10

Din Bir-Sen Başkanı Mahmut Bozkuş'un Yazısı

Seçimlere az bir zaman kala bazı kesimlerin Diyanet İşleri Başkanlığını hedef göstererek Başkanlığa hibe edilen araç üzerinden bu yüce makamı hedef göstermelerini doğru bulmuyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı sadece sıradan bir kamu kurumu değildir. Aynı zamanda bir millet kurumudur. Çünkü bu milletin çocuğu dünyaya geldiğinde Diyanet’le tanışır, kulağına ezan okuyan, sünnet düğünlerinde, nişan merasimlerinde, asker ocağına emanet ettiğimiz gençleri uğurlarken, cenaze ve taziyelerde hocalarımız gönüllü olarak hizmet vermektedirler. Diyanet teşkilatımız bu toplumun birliğinin temel unsurlarındandır.

“Kardeşliğin, barışın, ahlakın, maneviyatın tesisinde Diyanet İşleri Başkanlığının büyük rolü olmuştur.” “Diyanet İşleri Başkanlığı kuruluşundan bugüne kadar toplum içerisindeki herhangi ırkı, mezhebi ve siyasi bir grubu ayırmaksızın hizmet vermiştir. Çünkü Diyanetin hedefinde topluma hizmet düşüncesi vardır.”

Bugün itibariyle Dünya da yaklaşık olarak iki milyar mensubu olan İslam dininin kıblesi Kutsal Kabeyi, Taksim Meydanında işçilerin kutlamış oldukları bir mayıs işçi bayramı ile benzerlik kurulmasını kınıyoruz. Bu hadiseye cevaben, mevlamız mukaddes kitabında ; (Habibim) biz ‘Kabe’nin yerini ibrahim’e bildirmiş ve ona; bana hiçbir şeyi ortak koşma. Beytimi tavaf edenler orada oturanlar rüku ve secde edenler için iyice temizle’’ diye vahyetmiştik, diye buyurmuştur. (Hac suresi 29)

“Aleviliği ve belirli bir kesimi kazanmak için Diyaneti’n hedef tahtası haline getirilmesi doğru değildir. İslam dini evrenseldir. Tüm insanlığı kucaklar. Diyanet camiası toplumun her kesimine ayırım yapmaksızın gece gündüz demeden layıkıyla hizmet vermektedir. Sevgili peygamberimiz(s.a.v) hadislerinde belirttiği gibi alimler peygamberlerin varisleridir, buyurmuştur.

Toplum’un maneviyatını ayakta tutan Diyanet Teşkilatı,120 bin din görevlisi ile,bütün sinsi oyunlara ve desiselere rağmen görevini hakkıyla yerine getirmektedir. Dinimizin manevi makamlarını hedef seçip, bazı kitleleri kendilerine çekmek veya kazanmak için Diyanet İşleri Başkanlığı eleştirmek, iktidara geldiklerinde ilk iş olarak bu kurumu kaldıracağız gibi söylemlerde bulunmak halkımızı ve milletimizi derinden üzmektedir.Halkın dini değerlerine saygı göstermeyenler bu millete nasıl hizmet edecekler.

Bu nedenle Tüm Müslüman kardeşlerimizin ve aziz milletimizin bu tür halkı galeyana getirmek için çaba sarf eden ve devletimizin yapmış olduğu hizmetleri gözardı eden bu insanlara sonuna kadar karşı tek yürek olmamızı ve kıyamete kadar da bildiğimiz yoldan ayrılmamızı en içten duygularımzla temenni ediyoruz.

www.siverekgenclik.com


Bu haber 2354 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Bucak'ın mahalle toplantılarına yoğun katılım
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek
Kalender Aşireti'nden Tüysüz'e destek