EĞİTİMCİ-AVUKAT RESUL YILMAZ İLE ÖZEL RÖPORTAJ

Siverek Gençlik Sitesi Köşe Yazarı, Siverekname sitesi sahibi Mevlüt Bayraktar'ın Ak Parti Belediye Başkan Aday Adayı Resul Yılmaz ile özel röportajı

EĞİTİMCİ-AVUKAT RESUL YILMAZ İLE ÖZEL RÖPORTAJ
11 Kasım 2013 - 09:29

Mevlüt Bayraktar; Resul yılmaz kimdir? Kendinizi bize ve okurlarımıza tanıtırmısınız?

Resul Yılmaz; ben 1969 Siverek’e bağlı Katırkuyu köyünde dünyaya gelmişim. ilköğrenimimi Siverek Atatürk ilköğretim okulunda, orta öğrenimimi Siverek imam hatip lisesinde tamamladım. 1990 yılında Dicle üniversitesi Eğitim Fakültesi Siirt Eğitim Yüksek okulundan mezun oldum. 1991 Siverek vakıf ilköğretim okulunda göreve başladım. Siverek’in çeşitli okullarında öğretmenlik, müdür yardımcılığı ve müdürlük yaptım.

1994 yılında Dicle Ünüversitesi hukuk fakültesindeki eğitimime başladım. 1998 yılında Dicle Ünüversitesi hukuk fakültesinden mezun oldum.Avukatlık stajımı tamamladıktan sonra Siverek merkezde 1999 yılında serbest avukatlık yapmaya başladım.

Siverek’te çeşitli kamu kurum ve kuruluşları ile Ülkemizin tanınmış özel şirketlerinin  avukatlığını ve hukuk danışmanlığını yaptım. Bazılarının  avukatlığını yapmaya devam ediyorum.

Ayrıca 2011 yılında yapılan genel seçimlerde Şanlıurfa Barosunun oluşturduğu Seçim İzleme komisyonunda gönüllü avukat olarak  Siverek seçim bölgesinde oy verme ve sayım işlemlerini takip ettim.Evli olup 6 çocuk babasıyım.

Mevlüt Bayraktar; siz hukuk dalında kariyer yapmış bir hukukçu ve ayrıca Eğitimcisiniz, tüm bunları bırakarak neden siyaset dediniz?

Resul Yılmaz; 2002 yılına kadar bana göre ülkemizin en büyük sorunu dirayetli,bilgili ve her şeyden önemlisi halk duruşu olan kişilerin yönetim kadrolarında yer almayışı idi. Ak Parti hükümetlerinin iktidara gelmesiyle birlikte hamd olsun, dirayetli, bilgili halk duruşu olan siyasetçilerin  başa gelmesi ile birlikte bu sorun çözüldü.

Seçkinci – devletçi  anlayışa sahip yöneticilerin yerine halk duruşu olan bireyler yönetimde yer aldı ve halktan olan birileri siyasete hâkim oldu. Biz de ülkenin bütün kurumlarının başında  halk duruşu olan yöneticilerin  olmasını istiyoruz. Temiz siyaset kesinlikle temel hedefimizdir. Bu doğrultuda biz Siverek Halkının hizmetkârı olma yolunda ve insanlığa karşı olan hizmet görevimizi yerine getirme anlamında siyasete girmeye karar verdik.

Mevlüt Bayraktar; peki Resul bey siyaset fikri sizde ne zaman ve ne şekilde oluştu?

Resul Yılmaz; şimdi Mevlüt Mey ben  kamu personeli olmam hasebiyle fiilen  siyasetin içinde  değildim. Bana göre kesinlikle bu hususta değiştirilmelidir,  bu nedenlerden dolayı biz filen siyasetin içinde bulunmadık, ancak hiçbir zamanda siyasetin dışında bulunmadık. Ak parti içinde sürekli görüştüğüm ve istişarede bulunduğum değerli dostlarım var. Bana göre siyaset insanlara hizmeti esas aldığında ancak anlam ifade edebilir. Siyasetin temel hedefi insanlığa hizmet etmek olmalıdır. Bu anlayışa sahip olduğumuz için  bizde siyasette yer almaya karar verdik.

Mevlüt Bayraktar; Resul bey az önce siz siyaseti açıklarken insanlara hizmet asası aldığında değer kazanacağını belirttiniz, ancak siyaset insanların gözlerinde devamlı kirli bir iş olarak gözüküyor, peki Resul yılmaz olarak kirlenmekten korkmiyormusunuz?

Resul Yılmaz; bu soruyu beni seven bir çok arkadaşım bana soruyor, ama açıkçası temiz siyaset anlayışını hakim kılabilir miyiz? Ve bunun için uğraşacağız. Bunu zaman gösterecek ama temel hedefimiz sizin bahsettiğiniz o kirliliği ortadan kaldırmaktır, biz bu anlamda bunu başarabilirsek görevimizi yapmış, amacımıza ulaşmışız demektir. Allahın izni ile bu kirlenmiş siyaset anlayışını bertaraf edeceğiz.

Mevlüt Bayraktar; Resul bey niye diğer partiler değil de Ak parti yi seçtiniz?

Resul Yılmaz; Mevlüt bey bize göre Ak Parti değişimin adresi ve milletimizin  umudu olan bir partidir. Bir düşünün geçmişte hepimizin şikâyet ettiği bir vesayet rejimi vardı Ak parti ile birlikte o seçkinci- devletçi anlayış ortadan kaldırıldı.  Ak parti özelikle bazı ilkeleri göz önünde bulundurarak siyaset yapıyor başta başbakanımız sayın Erdoğan olmak üzere parti yöneticilerimiz alışagelmiş vesayetçi düzeni değiştirmeye yönelik adımlar atıyorlar ve adımlar atmaya da  inşallah devam edeceklerdir. Bu nedenle hem parti yöneticilerini düşünsel olarak kendimize yakın bulmamız,  hem de partinin tüzüğünün benimsemiş olduğumuzdan ve hem de partinin uygulamalarının  milletimizi ciddi anlamda rahatlatmış olması, halkta karşılık bulması Ak Partide siyaset yapmamıza iten temel nedenlerimizdir.


Mevlüt Bayraktar; mevcut Ak parti aday adayları karşısında kendinizi ne kadar avantajlı görüyorsunuz?

Resul Yılmaz; Ak partiden aday adayları olan tüm arkadaşlarım çok değerlidir ve bu aday adaylarımızın hepsi görev tevdi edildiğinde  bu görevi başarı ile icra edeceği bilgiye ve donanıma sahip arkadaşlardır. Aday adayları arsında elbette kendimizi şanslı gördüğümüzden  aday adayı olduk. Şunu söyleyebilirim aday konusunda en az diğer arkadaşlar kadar şansımın olduğuna inanıyorum.

Mevlüt Bayraktar; peki Siverek hakkında projeleriniz nedir ana hatları ile açıklarmısınız?

Resul Yılmaz; Bu aşamada  Siverek ile ilgili projelerimi sizin aracılığınızla kamuoyu ile  paylaşmayı  doğru bulmuyorum. Yalnız ana hatları ile şunları söyleyebilirim; Siverek’i sosyal ekonomik ve yaşanılabilir bir kent haline getirmeyi amaçlayacağız.

Kadınlara, gençlerimize yönelik projelerimiz olacak yani bizim temel hedefimiz Siverek’i huzurlu, güvenli ve bereketli  yaşanılabilir güzel bir şehir kılmak istiyoruz. Tabii ilerdeki aşamalarda adaylığımız kesinleştiğinde tekrar sizlerle bir araya gelir, detaylı bir şekilde projelerimizi  sizlerin aracılığı ile  kamuoyu ile paylaşacağız  inşallah.

Mevlüt Bayraktar; peki sizinde bildiğiniz gibi Siverek insan hakları ile ilgili karnesi pekte temiz olmadığını biliyoruz, siz bir hukukçu olarak bu konu hakkında ne gibi şeyler yapmayı düşünüyorsunuz?

Resul Yılmaz; Mevlüt bey öncelikle şunu söyleyeyim biz Siverek belediye başkanlığına talibiz, Siverek belediye başkanının  görev ve yetkileri yasa ile  bellidir. Ancak insan haklarını pek çok perspektiften,  pencereden değerlendirmek lazım, elbette hepimizin şikâyetçi olduğu ve hepimizin zaman, zaman muzdaripliğimizi dile getirdiğimiz insan hakları ihlalleri var,bunları gidermeye yönelik hukukçu kimliğimizi de işin içine  katarak kesinlikle  hak ihlallerini ortadan kaldırmaya yönelik bütün girişimlere destek olacağız ve bu hususta öncülük edeceğiz.Her türlü insan hakları ihlallerine karşı duracağız. Peki, bunları kimlerle birlikte yapacağız? İlçe merkezimizde çok şükür onlarca STK, lar mevcut, biz bu STK, larımızla, derneklerimizle birlikle etkin biçiminde varsa  hak ihlallerinin  üzerine gideceğiz. Belediye olarak ne gibi bir destek gerekiyorsa biz o desteği vereceğiz.

Mevlüt Bayraktar; Siverek Ak parti dışında diğer parti ve adaylar hakkında ne düşünüyorsunuz, Ak parti Siverek’i alır mı?

Resul Yılmaz; gerek  son seçim sonuçlarını göz önünde bulundurulduğunda gerek ise  kamuoyunda ki havayı doğru teneffüs ettiğimiz de ve özelikle Ak Parti’nin  son iki yıl içinde  hiçbir ayırım yapmaksızın yaptığı hizmetler göz önünde bulundurulduğunda  Ak Partinin Allah’ın izni ile bu seçimi kazanmama gibi bir riskinin olmadığını düşünüyoruz, yani bu seçimde Siverek’te favori parti Ak partidir. Ancak favori olmak beraberinde bir rahatlığı da getiriyor fakat biz seçim hazırlıklarımız: “ seçim sandıkta kazanılır.” Düşüncesine sahip olduğumuz için   en az diğer partilerin de bu seçimi bizim kadar kazanma şanslarının olduğunu bilerek yola çıkacağız. Ve Allah’ın izni ile seçim sonucunda ipi göğüsleyen parti  Ak Parti olacaktır. Yetki ve imkan verildiği takdirde belediyeciliğin ne olduğunu, halka hizmetin nasıl verildiğini ve kalıcı eserlerin nasıl yapıldığını halkımızla birlikte ortaya koyacağız.Özelikle halkın katılımı ile birlikte diyorum, halkın katılımını özelikle önemsiyoruz, bu bağlamda  bizim belediyecilik anlayışımız  klasik belediyecilikten ziyade sosyal belediyeciliği ve halkın katılımını önemsiyen   halkın katılımını ön planda tutan, halkın görüşlerine önem veren  uygulamalarımız olacaktır.Kısacası halkı belediye yönetimine katacağız.

Mevlüt Bayraktar; Resul bey şimdi siz aday adayısınız sizce partinizin üst kurulları adayı seçerken nasıl bir yol izlemelidir?

Resul Yılmaz; Mevlüt bey bu sorunuz için çok teşekkür ediyorum. Yanlış anlaşılan bir durum var.Partimizin aday belirleme usluü ve teamülleri bellidir. Çeşitli kriterler var benim bildiğim kadarı ile bunların başlarında örneğin il veya ilçe teşkilatlarının görüşleri alınır,  bunların içinde temayül yoklaması çok önemli, bunların dışında anket çalışmaları yapılıyor ve yine gerek görülürse partinin üst kurulları aday adaylarını çağırıp  mülakatta alır ve bana göre adil bir şekilde aday belirleniyor. Ben kesinlikle partimizin karar verirken hakkaniyete uygun ve adaletli   karar vereceğine canı gönülden inanıyorum.

Mevlüt Bayraktar; peki siz aday olmazsanız, mevcut aday adayları içinde kimin aday olmasını istersiniz?

Resul Yılmaz; şimdi Mevlüt bey benim dışında üç tane değerli aday adayı arkadaşım var. Müsaadenizle bu değerli arkadaşlar arasında tercihte bulunmayayım, bu üç arkadaşımda daha öncede söylediğim gibi en az benim kadar adaylık şanslarının olduğunu söylemiştim. Her üçüne de ben eşit yakınlıktayım artı sürekli görüştüğümüz ve istişare ettiğimiz arkadaşlarımızdır.Bu aşamada ben olmasam bu arkadaşım olsun tercihinde bulunmayayım. Ancak sunu söyleyebilirim kendi adıma, ben bu süreç sonunda partim bu görevi kime verirse versin kapı gibi arkasında duracağım. Yani biz öyle aman bize verilmedi biz alınalım, kenara çekilelim veya küselim Ak parti ile ilişkimizi keselim anlayışında insanlar değiliz. Ak parti bana göre salt bir parti değildir, düşünsel alt yapısı olan, halk hizmet etmeyi şiar edinmiş ve buna önem veren bir partidir bu anlamada yine belirteyim görev verilmese dahi küsecek bir adam değilim sonuna kadar Ak parti için çalışacağımı belirtmek istiyorum.

Mevlüt Bayraktar; Resul yılmazın ana sloganı nedir ve bu sloganlarınızı açıklarmısınız?

Resul Yılmaz; birinci sloganımız “ değişimin adresinde değişime katkıdır” bakın az önce de belirtmiştim Ak parti 2002 den bu yana değişimin adresidir.Partimiz hayal bile edilmeyen bir çok hizmeti yaptı, bunlar saymakla bitmez, sağlıkta yapılanlar  eğitimde yapılan iyileşmeler, ekonomi ile ilgili gelişmeler ortada. Ülkenin itibarı ortada bunları yapan parti kim? Tabiî ki Ak Parti. Yani nereye bakarsanız bakın değişim varsa, iyi gelişmeler varsa bunların altında Ak partinin imzası vardır. Bunun için biz diyoruz ki değişimin adresinde değişime katkı bekliyoruz. Halkımızn değişime destek vereceğine olan inancım tamdır.

Başka bir sloganım ise Siverek’in değişime, dönüşüme ve gelişime  ihtiyacı var. Bakın Siverek’in ekonomisi iki ana sektöre dayanır. Birincisi tarım, ikincisi hayvancılıktır. Peki, Siverek tarım ve hayvancılık merkezi olduğu halde tarım ve hayvancılığın bulunduğul noktadan memnun muyuz?

1- tarıma dayalı sanayi geliştirmek lazım. 2- Hayvancılığa dayalı sanayi geliştirmek zorundayız. Bakın Gıda Tarım  ve Hayvancılık bakanlığı her iki konuda da çok önemli teşvikler veriyor.Yüzde altmışlara varan karşılıksız teşvikleri veriyor. İnsanımız tarım ve hayvancılık ile ilgili sanayi kurduğunda devletimiz yüzde altmış destekte bulunuyor. Bu ne demektir, bu yüz liraya mal olacak bir işletmenin altmış lirasını devlet ödeyecek demektir, Yatırımcının cebinden kırk liraya çıkacak. O kırk lira ile yatırımcıi bir fabrika kurabilecektir ve bu fabrikada onlarca hatta yüzlerce vatandaşımız aş/ iş sahibi olacaktır. Bu bakımdan Siverek dışında işletmeleri olan yatırımcıları, değerli hemşerilerimizi Sivererk’e davet edeceğiz. Belediye olarak her türlü kolaylığı sağlayıp,   insanlarımızın burada istihdam edilmesi  için onlarla her türlü işbirliğini yapacağız.

Mevlüt Bayraktar: Resul bey mevcut Siverek belediyesinin çalışmaları hakkında ne düşünüyorsunuz, memnunmusunuz bu belediyeden?

Resul Yılmaz; mevcut belediye çalışmalarından ben şahsen memnun değilim. Bir Siverekli olarak memnun değilim. Yani ben Ak partiden aday adayı olmadan çok daha öncede bu belediyecilikten memnun değildim ve zaman zamanda değişik platformlarda bu memnuniyetsizliğimi dile getiriyordum ve hala getiriyorum. Örneğin Siverek belediyesinin imar  uygulamaları konusunda ciddi sıkıntılar var. Bir düşünün aynı ada içerisinde bir parsele on üç kata izin verilirken, başka bir parsele beş kat izin veriliyor, bir başkasına üç kat izin verilebiliyor. Yani imarla ilgili Siverek belediyesinin uygulamalarını tasvip etmek mümkün değildir. Hata ben avukat olarak  Siverek Belediyesine karşı açtığım davalar var, devam eden imar ile ilgili davalarım var. Biz yerel iktidarı devraldığımızda  başta imar konusu olmak üzere  bütün vatandaşlarımıza eşit olacağız, adil olacağız. Yani A ya farklı bir uygulama B ye farklı bir uygulama içerisinde olmayacağız.


Mevlüt Bayraktar; son olarak Siverek insanına ve siverekname okuyucularına bir mesajınız olacak mı?

Resul Yılmaz; Siverek insanı ve Siverek halkı  cefakar ve vefakar  bir halktır ve ayrıca bu şehir kadim bir şehirdir. Siverek halkı da bize göre hizmetin en iyisine layıktır, bize yetki verildiği taktirde halkımıza hizmetin en iyisini vermek için bütün gücümüzle çalışacağız. Yani ben son olarak şunu da belirteyim,  bir insan dünyaya iki görev için gelir. Bunların birincisi yaratıcısına karşı kulluk görevini yerine getirmek,  ikincisi ise; insanlığa hizmettir. Siz insanlığa nasıl hizmet edersiniz? Kimisi parası ile hizmet eder, Kimisi bilgisi ile hizmet eder yani hizmet etmenin değişik yolları var.  bizde yetki verildiğinde Siverek halkına hizmet,  halkın hizmetkarı olmak etmek sureti ile  insanlığa karşı görevimizi yerine getireceğiz. Bunu yapabilirsek kendimizi mutlu kabul edeceğiz. Önemli olan insanın bu dünyadan göçtükten sonra peşinden beş- altı kişinin Allah razı olsun diyebilmesidir. Ben bunu dedirtebilsem kendimi dünyanın en mutlu, görevimi yapmış kabul edeceğim.
Mevlüt Bayraktar, Resul bey siverekname sitemize yaptığınız bu değerli röportaj için size teşekkür ediyor ve size başarılar diliyoruz.

Resul Yılmaz; Mevlüt bey bana verdiğiniz bu olanaktan ve yaptığınız bu röportajdan dolayı şahsen ben size teşekkürlerimi belirtmek istiyor size ve siverekname sitemize başarılar diliyorum.


Bu haber 8819 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek'te feci kaza 3 ölü, 6 yaralı
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü
Siverek Hür Gençlik Gazze için yürüdü