KÜÇÜK KIZ OKULUNA KAVUŞTU

Siverek Karpuzcu ortaokulunda inancı gereği başörtülü olduğu için okul idaresi tarafından okula alınmadığı iddia edilen küçük kız bugün okuluna başladı.

KÜÇÜK KIZ OKULUNA KAVUŞTU
11 Kasım 2013 - 12:40

ŞANLIURFA- Siverek ilçesine 6 kilometre uzaklıkta bulunan Karpuzcu Köyü Ortaokulunda, inancı gereği başörtülü ile okula geldiğinden dolayı okul idaresi tarafından kılık kıyafet yönetmeliği ileri sürülerek okula alınmadığı iddia edilen 5. Sınıf öğrencisi Şüheda Sönmez okul idaresinin bu tutumunda ısrarcı olmamasından dolayı okula yeniden başladı.

Haberin yayınlanmasının ardından Özgür Eğitim-Sen Siverek Temsilciği ve Tessettür Seferberliği Platformu (TESSEP) konu hakkında basın açıklaması yayınlayarak okul idaresinin yasakçı tavrını sert dille kınamıştı. Gelen tepkileri değerlendiren okul idaresi, başörtülü kızın okula alınmamasının söz konusu olamayacağını, konu hakkında öğrenci velisi ve okul idaresi arasında sağlıklı bir irtibat sağlanamamasının söz konusu olduğunu, sorunun bundan kaynaklandığını savundu.

Küçük kızın velisi Yüksel Sönmez, bu sabah kızını sabah erkenden okula götürdüğünü, okul idaresinin herhangi bir zorluk çıkarmadığını, kızının yeniden okuluna kavuştuğu için çok mutlu olduğunu söyledi.

Baba Sönmez hayvancılıkla uğraştığından dolayı Bingöl’ün Karlıova ilçesinden Siverek’e 6 kilometre uzaklıkta bulunan Karpuzcu Köyü’ne geldiklerini, çadırlarda çok zor şartlar altında yaşam mücadelesi verdiklerine değinerek, “ Bu zor şartlar altında bile kızımın asla eğitiminin aksamasını istemiyorum. Allah’a şükür kızım okula geri döndü, çok mutluyum” dedi

www.siverekgenclik.com




Bu haber 3369 defa okunmuştur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Demirbüken'den 23 Nisan mesajı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı
Urfa'da 1 haftada 74 uyuşturucu satıcısı gözaltına alındı